Šport > Košarka
2 ogledov

Nov obraz v Tivoliju

Damir Mršić in soigralci so še drugič v tej sezoni ugnali Olimpijo. Žurnal24 main
V tekmi, ki za Ljubljančane ni imela pravega tekmovalnega pomena, so oslabljeni zmaji morali priznati premoč tudi Fenerbahčeju. Ta se je tako uvrstil v Top 16.
 

Evroliga, 9. kolo

U. Olimpija : Fenerbahče 70:90

Tudi zadnja tekma Evrolige pred domačimi gledalci se za košarkarje Uniona Olimpije ni končala uspešno. Od varovancev Jureta Zdovca je bil namreč uspešnejši turški Fenerbahče , pri katerem je podobno kot na prvem srečanju pomembno vlogo vnovič igral Emir Preldžić , medtem ko se Gašper Vidmar ni pretirano izkazal. Najbolj zaslužen za zmago čete Bogdana Tanjevića je bil Omer Onan , ki je dosegel 20 točk, izza črte 6,25 metra pa je koš Olimpije polnil Damir Mršić . Pri gostiteljih se je s 23 točkami najbolj izkazal center Mirza Begić , ki je po tekmi povedal: "Zelo mi je žal, da smo zadnjo tekmo pred domačimi gledalci izgubili. Posebej zato, ker menim, da imamo najboljše navijače v Evroligi. Kljub zaostanku 20 točk menim, da smo dali vse od sebe. Gotovo nihče ne dela napak namerno. Pozna se nam odsotnost organizatorja igre. To ni pozicija Jake Klobučarja, ob tem pa tudi še nima toliko izkušenj. Upam, da bo s prihodom novega igralca bolje." Zadnje srečanje v letošnji Evroligi bodo zmaji odigrali v gosteh pri berlinski Albi .


V prihodnjih dneh naj bi se Olimpiji pridružil Lorinza Harrington. © AFP

 
"Imeli smo težave z organizacijo igre v napadu in obrambi. Žalostno je, da se je še zadnja evroligaška tekma pred domačimi gledalci končala na takšen način," je bil po srečanju razočaran strateg zmajev Jure Zdovc, bolj zadovoljen pa je bil njegov stanovski kolega na klopi Fenerbahčeja Bogdan Tanjević: "Izkoristili smo slabosti Olimpije. Razlika med nami je v številu kakovostnih igralcev. V prvem delu so nas 'nadskakali'. Klobučar in Sarajlija sta odigrala dobro za svoja leta, vendar smo v tem trenutku močnejši."

Nov Američan
Na dvoboju se je sicer spet videlo, da zeleno-beli še kako potrebujejo zamenjavo za Vlada Ilievskega , saj se Jaka Klobučar in Mirza Sarajlija nista najbolje znašla na položaju organizatorja igre. Do konca tekme sta zbrala štiri izgubljene žoge in le dve podaji. Zato je še kako zanimivo, kdo bo v nadaljevanju sezone vodil napade ljubljanskih košarkarjev. Po neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi v nekaj naslednjih urah pogodbo z zmaji podpisal ameriški branilec Lorinza Junior Harrington . Gre za igralca, ki je v ligi NBA odigral 140 tekem za moštva Denver Nuggets (82), New Orleans Hornets (29) in Memphis Grizzlies (29). Prav tako ima nekaj evropskih izkušenj. V sezoni 2005/06 je nosil dres španske Pamese , prejšnjo sezono pa je igral v izjemno močni ruski ligi. Za Lokomotivo Rostov je v povprečju dosegal šest točk in skoraj štiri skoke ter tri podaje na tekmo. Iz igre Američan ni bil ravno natančen, saj je imel 41,2-odstoten met za dve točki in 25,0-odstoten za tri točke.

V igri za prihod v ljubljanski klub je tudi reprezentant Bosne in Hercegovine Aleksej Nešović , ki je še v sredo igral na evroligaški tekmi med poljskim Prokomom in Barcelono . V osmih minutah in pol se mu ni uspelo vpisati med strelce.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.