Šport > Košarka
22 ogledov

Nov sistem in derbiji že v četrtfinalu

Sport 09.02.14, finale kosarke, kosarka, pokal, zmagovalci, SPAR Olimpija - Krka Nino Verdnik
Znani so pari četrtfinala košarkarskega pokala. To bo v tej sezoni potekalo nekoliko drugače.

Opravljen je bil žreb parov četrtfinala in zaključnega turnirja četverice Pokala Spar. V tej sezoni je sistem tekmovanja nov in po mnenju mnogih še bolj zanimiv - najboljših osem ekip se bo namreč po sistemu dveh tekem doma in v gosteh pomerilo 16. in 17. februarja, finalni turnir četverice pa bo v ljubljanski Hali Tivoli na sporedu 19. in 21. februarja.

Že v četrtfinalu se bosta pomerila dva pretkla zmagovalca slovenskega pokala. Krka je pokalno lovoriko osvojila dvakrat, Helios pa enkrat. "V našem klubu smo si na začetku sezone postavili visoke cilje v vseh tekmovanjih, tudi Pokalu Spar, v katerem se bomo v četrtfinalu pomerili z izjemo močno Krko. Sistem v tej sezoni je morda nekoliko bolj naklonjen favoritom, saj sta v četrtfinalu na sporedu dve tekmi, a vseeno upam, da bomo mi tisti, ki se bomo uvrstili v polfinale," je po žrebu dejal diretor kluba Helios Suns Lado Gorjan.

Tudi pri Krki ne skrivajo ambicij. "Tudi letos imamo pri Krki visoke cilje in tudi v tokratnem Pokalu Spar gremo na končno zmago. Če želiš osvojiti naslov, moraš premagati vse, s katerimi se srečaš in upam, da se nam bo izteklo po željah," je menil direktor Novomeščanov Miro Župevec.

Na že 20. pokalno lovoriko računajo pri Union Olimpiji. "Vedno znova se ponavljam, a tako pač je, Union Olimpija si mora vselej za cilj zastaviti osvojitev naslova prvaka Pokala Spar, ne glede na to kdo je tekmec in kje poteka zaključni turnir. Računamo na zmago in upam, da nam bo uspelo," je povedal direktor zmajev Matevž Zupančič.

Olimpija je v minuli sezoni sicer v polfinalu zaključnega turnirja osmerice doživela nepričakovan poraz proti Laščanom. "Znova smo dobili zanimivega tekmeca, s katerim smo se pomerili lani v polfinalu in lahko rečemo, da gre znova za pivovarski derbi. Naša pričakovanja so velika in tudi letos upamo na podoben uspeh, kot smo ga dosegli v minuli sezoni," je razmišljala predstavnica za stike z javnostjo pri Zlatorogu Mojca Knez Jovan.

Pri državnem prvaku in jadranskem ligašu Tajfunu pa upajo na nov uspeh kluba."Četrtfinalni tekmi proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi bosta zagotovo zanimivi in odprti do konca, naša cilja pa kljub vsemu ostajata najprej uvrstitev med štiri najboljše, nato pa tudi v finale. Pokal Spar je takšen, da so vedno možna presenečenja in videli bomo kako se bo razpletlo letos," je dejal član UO kluba Dušan Debenak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.