Šport > Košarka
17 ogledov

Nova ekipa, Udrih pa še kar sedi

Williams Knight Pachulia Pačulia Milwaukee Bucks Brooklyn Nets liga NBA žoga boj EPA
Memphis Grizzlies so zvečer doma premagali Cleveland Cavaliers, spet pa je zgolj na klopi sedel njihov novi član Beno Udrih (110:96). Floridski obračun proti Orlando Magic pripadel Miami Heat (112:98).

Slovenski košarkar Beno Udrih se s svojimi Memphis Grizzlies v noči na nedeljo ni naigral. Memphis je doma s 110:96 premagal Cleveland Cavaliers, Udrih pa je vso tekmo presedel na klopi. S 23 točkami je bil za Memphis najboljši Zach Randoplph, Kyrie Irving jih je za Cleveland dosegel 28.

Grizliji so tokrat v prvem polčasu nekoliko zaspali, v drugem pa se le prebudili in vknjižili zmago na domačih tleh. Gre že za njihovo peto zaporedno zmago v domači dvorani, ekipa pa je blestela tudi zaradi učinka Randolpha, ki je 23 točkam dodal še 14 ujetih žog, od tega pa je 17 točk zbral v drugem polčasu. Marc Gasol in Mike Conley sta za grizlije dodala po 22 točk, medtem ko je bil z 28 za goste najuspešnejši Irving. Udrih, ki je novi član Memphisa, ni dobil priložnosti.

Razveljavili koš Rondu

Vodilna ekipa lige Indiana Pacers je bila sinoči uspešna v gosteh. S 102:97 so igralci Indiane premagali Boston Celtics, jeziček na tehtnici pa je v korist gostov prevesil neregularen koš Rajona Ronda. Slednji je slabih pet minut pred koncem zadel za 93:90 v korist Bostona, a so sodniki po naknadnem pregledu posnetkov odločili, da je koš padel po preteku 24 sekund in trojko razveljavili, Boston pa vse od tega trenutka ni več prešel v vodstvo, Indiana je za četrto zaporedno zmago slavila s 102:97.

"Navdušen sem nad počasnim posnetkom, resnično," je bil po tekmi razpoložen trener Indiane Frank Vogel in dodal: "Res sem velik navijač ogleda počasnih posnetkov, zmeraj sem bil in vedno bom. No, razen nekajkrat, ko odločitev ni šla v našo korist." Trener Bostona Brad Stevens seveda ni bil tako vesel sodniške odločitve, a meni, da je bila pravilna.

"To ne spremeni dejstva, kako bomo v prihodnje igrali. Poskušali se bomo dokopati žoge in gradili na tem," je po tekmi dejal Stevens.

Liga NBA, rezultati:

Miami Heat : Orlando Magic 112:98
Philadelphia 76ers : Washington Wizards 103:122
Houston Rockets : Detroit Pistons 118:110
Boston Celtics : Indiana Pacers 97:102
Milwaukee Bucks : Brooklyn Nets 98:107
Memphis Grizzlies : Cleveland Cavaliers 110:96
Portland Trail Blazers : Denver Nuggets 102:96
Sacramento Kings : Minnesota Timberwolves 97:108
Los Angeles Clippers : New Orleans Pelicans 108:76

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.