Šport > Košarka
429 ogledov

Nova priložnost za Lorbka, da se vrne

Erazem Lorbek Barcelona Boštjan Tacol
Erazem Lorbek je že zaključil sodelovanje z reprezentanco, ponuja pa se mu priložnost, da znova zaigra v klubski košarki.

"Dobrodošel v Sassariju L. E.," je na svojem twitterju malce skrivnostno zapisal predsednik Dinama Sassari Stefano Sardara in objavil sliko za katero se je izkazalo, da je delček fotografije Erazma Lorbka v dresu Barcelone. Slovenski krilni center bo sodeloval na trening kampu omenjenega italijanskega prvoligaša. Klub iz Sardinije je bil v zadnjih letih zelo uspešen, v sezoni 2014/15 je osvojil naslov italijanskega prvaka, v letih 2014 in 2015 pa je bil dvakrat tudi pokalni zmagovalec v Italiji.

Član prve peterke z evropskega prvenstva 2009 sicer klubske košarke ni igral že od konca sezone 2013/14, ko je zaradi poškodb sklenil športno pot pri katalonskem velikanu. Pred začetkom minule sezone je bil na trening kampu NBA elipe San Antonio Spurs, kjer pa prave priložnosti za dokazovanje ni dobil, kasneje pa sta bili neuspešni tudi preizkušnji pri italijanskem Cantuju in francoskem Limogesu.

"Treniral sem že z moštvi, a se nato nisvo dogovorili za podpis pogodbe. V tem času sem napredoval v rehabilitaciji, v fizični pripravljenosti in dokler bo tako, bom poskušal vso reč izpeljati, da znova zaigram klubsko košarko. Trenutno je edini cilj, da se vrnem na igrišče in zaigram z ekipo ter dokažem, da je to to. V bistvu želim prepričati vse, da še lahko igram. To sem že poskušal po prihodih v omenjene klube, a se nekako ni vse zložilo. Moje mnenje je, da bi lahko igral, če bi me uvrstili v moštvo. Težko je v enem dnevu nekoga prepričati, če nimaš na voljo pravega časa. Malce te pogledajo, ti dajo nekaj šprintov in podobno. Moram delati naprej in poizkušati, mislim, da sem na pravi poti. Najprej se želim le vrniti, nato pa bom videl situacijo," nam je pred dnevi povedal najstarejši od bratov Lorbek, ki je sodeloval na začetku priprav slovenske reprezentance za EuroBasket 2017.
 
 
Trintridesetletnega Slovenca v Italiji sicer zelo dobro poznajo. Pri 21 letih je igral v dresu Fortituda iz Bologne, kasneje pa jebranil tudi barve košarkarskih klubov iz Trevisa in Rima. Lorbek bo zdaj v svojo kakovost poskušal prepričati vodilne može Dinamo Sassarija, na pripravljalnih tekmah bo nadomeščal predvsem hrvaškega centra Darka Planinića, ki bo z reprezentanco nastopal na evropskem prvenstvu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.