Šport > Košarka
28 ogledov

Novi Gasol pri zmajih

Od Šermadinija (v ozadju za Tonyjem Parkerjem) v Olimpiji precej pričakujejo. (F Žurnal24 main
Nadarjeni Gruzijec Giorgi Šermadini naj bi dve sezoni prebil pri Unionu Olimpiji kot posojeni igralec Panathinaikosa. Enaindvajsetletni center je visok 216 centimetrov.
On bo najboljši gruzijski košarkar pri Olimpiji.
Vladimer Boisa

Njegov prihod je zelo velik plus za Olimpijo. Preprosto potrebujemo velik center. Visok je, lahko skače in teče, tudi glede kakovosti ni nobenega dvoma. V klubu smo že igrali trije Gruzijci: Vladimir Stepania, Manuhar Markoišvili in jaz – verjamem, da smo se izkazali. Prav tako sem prepričan, da bo še večji pečat pustil Šermadini. On bo najboljši gruzijski košarkar pri Olimpiji," je mladega rojaka pohvalil trenutno poškodovani Vladimer Boisa, ki naj bi se ljubljanskemu klubu na parketu pridružil okoli novega leta.

In kaj izkušeni košarkar meni o primerjavah Šermadinija z izjemnim Špancem Paujem Gasolom? "Zagotovo je že zdaj zelo dober igralec. Je izjemno nadarjen in če bi ga primerjal s Stepanio, ki je bil prav tako center, bi dejal, da je gibljivejši, hitreje teče in ima tudi boljši met. Igra na položaju pet, a ima dobro roko. Je tako kakovosten, da bi lahko v prihodnosti zaigral tudi v ligi NBA," je povedal.

Jutri zvečer se bom še enkrat sestal z vodilnimi možmi Parkljev. Če se tokrat ne bomo dogovorili, bo Dino ostal v dosedanjem klubu.
Sead Galijašević

Pogovori o Muriču
Po nekaterih informacijah naj bi pri Olimpiji v svoje vrste že zvabili tudi kapetana mlade slovenske izbrane vrste Dina Muriča, a to ne drži. "Trenutno so pogajanja med Olimpijo in Parklji ustavljena, ker se nam še ni uspelo dogovoriti glede odškodnine. Jutri zvečer se bom še enkrat sestal z vodilnimi možmi Parkljev. Če se tokrat ne bomo dogovorili, bo Dino ostal v dosedanjem klubu," nam je v torek povedal Muričev menedžer Sead Galijašević. Dino ima sicer s Parklji še dvoletno pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.