Šport > Košarka
51 ogledov

Novinar nasmejal Ginobilija in vse ostale

manu ginobili Facebook
Argentinski košarkar Manu Ginobili se po izpadu v finalu zahodne konference lige NBA poigrava z idejo o upokojitvi.

San Antonio Spurs so v finalu zahodne konference morali priznati premoč Golden State Warriors (0:4) in se tako poslovili od letošnje sezone najmočnejše košarkarske lige na svetu. Neuradno se govori, da se je s porazom pred domačimi gledalci končala kariera Manuja Ginobilija, ki bo julija dopolnil 40 let.

"Čutim, da lahko še vedno igram, vendar to ne bo krojilo moje odločitve. Gre za to, kako se počutim. Če si želim še enkrat skozi vse to. Dobil sem občutek, da me želijo upokojiti. Ko da so mi namenili nekakšno praznovanje. Seveda se bližam upokojitvi. To ni skrivnost. Vzel si bom nekaj tednov za razmislek. Pogovoril se bom z ženo in videli bomo, kakšni bodo občutki. Ne glede na to, kako se bom odločil, bom zadovoljen. Na izbiro imam dve čudoviti možnosti. Ena je ta, da pri teh letih nadaljujem v ligi in se ukvarjam s športom, ki ga imam rad. Druga pa, da ostanem doma, potujem, uživam z družino. Nimam razloga za žalost. Karkoli izberem, se bom imel lepo," je povedal 39-letnik.

Ginobili je v ligo NBA vstopil leta 2002 in celotno kariero preživel v dresu San Antonio Spurs. Osvojil je štiri naslove prvaka (2003, 2005, 2007, 2014) in se dvakrat udeležil All Star tekme (2005, 2011). V rednem delu sezone je v povprečju dosegal 13,6 točke, 3,9 podaje in 3,6 skoka na tekmo, v končnici pa 14,1 točke, 3,8 podaje in 4,0 skoka.

Tiskovno konferenco po izpadu San Antonia je popestril eden izmed novinarjev, ki je nasmejal vse v prostoru. Ginobili je podal odgovor v španskem jeziku, zato ga je novinar vprašal: "Manu, saj se nisi pravkar upokojil v španščini?" 

"Ne, nisem," ga je pomiril nasmejani Argentinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.