Šport > Košarka
56 ogledov

Novo mesto za Zmaje ostaja zakleto

Marko Marinović, Chris Booker Union Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Krke so v tekmi 7. kroga Lige Telemach za prvaka premagali Union Olimpijo s 67:57 (19:12, 36:29, 50:41).

Košarkarji Uniona Olimpije so dobili zadnji dve medsebojni tekmi, a v Novem mestu niso zmagali že od finalne serije državnega prvenstva leta 2013. Dvorana Leona Štuklja za njih ostaja zakleta tudi po tokratnem obračunu, ki je, če ne bo večjih presenečenj, odločil, kdo bo v končnico vstopil z najboljšega položaja, poleg tega pa so si Novomeščani s prvim mestom za naslednjo sezono najbrž tudi že zagotovili nastop v ligi ABA.

Krka je vodila praktično vso tekmo. A njena prednost ni bila v nobenem trenutku tako visoka, da se je ne bi dalo uloviti. Ljubljančani v prvem delu nikakor niso mogli zaustaviti Miralema Halilovića, ki v prvih 20 minutah ob šestih skokih dosegel 16 točk, v drugem delu pa so si domači strelski izkupiček nekoliko bolj porazdelili, kljub temu pa je ob dokaj nerazpoloženih ameriških košarkarjih najboljši vtis zapustil Mirko Mulalić, zadel je štiri mete za tri točke. Gosti so imeli v predzadnji minuti priložnost, da se približajo le na dve točki zaostanka, a je Klemen Prepelič zgrešil trojko, kar so Dolenjci znali kaznovati.

Olimpija je vodila samo na samem začetku, nato pa jo je presenetil Halilović, ki je prevzel stvari v svoje roke in dosegel prvih deset točk za Krko, ki je nato po trojki Mateja Rojca povedla s 13:4. Po vstopu nekaterih igralcev s klopi, predvsem Gorana Jagodnika, ki je takoj zadel dva meta za tri točke, so gosti vzpostavili ravnotežje, se približali na štiri točke zaostanka, toda nekaj trenutkov pozneje so domači z zabijanjem Aleksisa Wangmeneja spet ušli na +11, polčas pa dobili s sedmimi točkami razlike.

V tretji četrtini so Novomeščani s trojko Mulalića povedli z 12 točkami razlike (53:41), a Olimpija se ni predajala, pet minut pred koncem se je s trojko Marka Marinovič približala na 55:61, a bila nato premalo natančna pri metih, da bi lahko računala na preobrat.

Liga Telemach za prvaka:

Krka : Union Olimpija 67:57 (50:41, 36:29, 19:12)
Halilović 19, Mulalić 16, Joskimovič 7; Prepelič 14, Omić in Kanacević 9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.