Šport > Košarka
9 ogledov

Novoletno darilo za CSKA: Kirilenko ostaja!

Andrej Kirilenko Reuters
Ruski zvezdnik Andrej Kilirenko se je odločil, da ne bo izkoristil klavzule v pogodbi z moskovskim CSKA, ki mu ob začetku sezone v ligi NBA omogoča povratek čez lužo. "To ne bi bilo pošteno do mojih soigralcev in, kar je še bolj pomembno, do navijačev," je izjemno potezo pokomentiral "AK-47".

"V tem mesecu sem razmišljal o različnih možnostih, tehtal pozitivne in negativne strani ter prišel do zaključka, da moram zaključiti to sezono s CSKA," je za uradno spletno stran kluba povedal Andrej Kirilenko. "Razvili smo izjemno kemijo v moštvu in v prvem delu sezone postali prava ekipa. Ne bi bilo pravilno, da bi se sredi sezone ustavil. Ne bi bilo pošteno do mojih soigralcev in, kar je še bolj pomembno, do navijačev. Vem, koliko ljudi računa name. Igrati za CSKA je zabavno in mi je v veliko zadovoljstvo, storil pa bom vse, da bi zmagali v vseh tekmovanjih, v katerih tekmujemo. Pridite na naše tekme navijat za CSKA!"

Kirilenko se bo pred začetkom Top 16 v še naprej neporaženi rdeči stroj vrnil 3. januarja. Pred začetkom sezone je podpisal triletno pogodbo z moskovskim klubom, ki pa mu v vsaki sezoni posebej dovoljuje odhod v ligo NBA. V Evroligi je Kirilenko pred poškodbo dosegal 13,8 točke na tekmo in v povprečju nabral še devet skokov, osvojil pa je tudi naslov igralca meseca oktobra (MVP).

"Mislim, da je Andrejeva dolgo pričakovana odločitev najlepše novoletno darilo za cel CSKA in ruske navijače, ki si kaj takega niso mogli niti predstavljati," je povedal predsednik kluba Andrej Vatutin. "AK-47 ni le pokazal, da je pomemben člen naše ekipe, ampak tudi izjemno vreden, predan igralec. Pokazal je, da je pravi patriot in človek, ki ne išče hitrega zaslužka," je hvalnico svojemu varovancu še dokončal Vatutin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.