Šport > Košarka
8 ogledov

Novomeščani opravili z Velikani

Dušan Djordjević je odigral odlično in bil prvi strelec krkašev. (Foto: ABA) Žurnal24 main
Novomeški košarkarji v tretjem kolu Top 16 pokala EuroChallenge dosegli še drugo zmago proti Belgijcem. Antwerp Giants so premagali z 62:46. Blestela sta Smiljan Pavič in Chris Booker.

Velikani so se četi Aleksandra Džikića dobro upirali do konca druge četrtine. Do takrat je pri gosteh blestel Američan Darnell Wilson, ki je ob vodstvu Belgijcev s 24:19 Krki nasul kar 17 točk. A nato je domačinom uspel delni izid z 9:0 (28:24), prednost štirih točk ob polčasu pa so Krkaši v drugem delu igre le še povečevali. Dve minuti pred koncem tretje četrtine so tako vodili že za 16 točk (44:28), dvoboj pa je bil praktično že odločen. Pri zmagovalcih je znova blestela centrska naveza Smiljan Pavič-Chris Booker. Zadnji je zbral 17 točk in šest skokov, prvi pa 11 točk in osem skokov. Pri gostih je Wilson zbral 23 točk.

Krka ima zdaj dve zmagi in poraz ter je na drugem mestu v skupini.

V preostali tekmi skupine so vodilni Turki dosegli še tretjo zmago. Pinar Karsiyaka je bila boljša od belgijskega moštva Dexia Mons-Hainaut (94:71).

EuroChallenge, 3. kolo Top 16, skupina J:

Krka : Antwerp Giants 62:46
Booker 17, Pavič 11, E. Murič 10; Wilson 23, Moors 11

Pinar Karsiyaka : Dexia Mons-Hainaut 94:71

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.