Šport > Košarka
16 ogledov

"Novomeščani si želijo maščevanje"

Zdovc se zaveda, da si Novomeščani želijo maščevanje. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
"Mi smo zagotovo favoriti, saj smo najboljši slovenski klub," pred začetkom finala DP v košarki trdi Jure Zdovc, a se zaveda, da bo Krka nevarna. Aleksandar Džikić ne skriva, da si želi skalpa Olimpije.
Ekipi bosta v finalu igrali na tri zmage. Druga tekma bo na sporedu v torek, 1. junija, tretja 3. junija, naslednji dve, ki sta morebitni, pa 6. oziroma 9. junija.

Od sobote dalje se bosta najboljši slovenski košarkarski ekipi, Union Olimpija in Krka, merili za 19. naslov prvaka v samostojni državi. Ljubljančani bodo napadali 16. lovoriko, tretjo v nizu, Novomeščani pa bodo skušali ponoviti dosežka iz sezon 1999/2000 in 2002/03, ko so v finalih premagali Pivovarno Laško oziroma Olimpijo. Štirinajst kol rednega dela lige Telemach in polfinalni obračuni so pokazali, da sta tekmeca v finalu resnično najmočnejši slovenski moštvi. Finale je zato pričakovan, veliko težje pa je napovedati končnega zmagovalca, saj bo breme uspeha nosila Union Olimpija, sproščenost in želja po presenečenju pa bosta na strani Krke.

"Mi smo zagotovo favoriti, saj smo najboljši slovenski klub. Vsaj zgodovinsko gledano je tako, čeprav trenutni položaj tega ravno ne potrjuje. Resda s Krko letos še nismo izgubili, a to je lahko dvorezni meč, saj si Novomeščani želijo maščevanje, mi pa moramo ohraniti trezno glavo in razmišljati samo o zmagi. Glede na to, da imamo relativno malo igralcev, lahko vsaka poškodba bistveno poseže v razmerje moči," pravi ljubljanski strateg Jure Zdovc.

dzikic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Njegov kolega na drugi strani Aleksandar Džikić se zaveda, da ima vsaj dva igralca več na razpolago kot Zdovc, vendar pa hkrati poudarja, da v finalih vedno ne odločajo samo igralci, temveč še mnogi drugi dejavniki. K enemu od teh so se zatekli tudi Novomeščani, ki bodo vse finalne tekme odigrali v stari dvorani Marof namesto v novozgrajeni Leona Štuklja. Kot pravi Džikić, so se za to odločili igralci, ki so bili zelo zadovoljni z vzdušjem na zadnji tekmi proti Heliosu, hkrati pa je Krka prav v Marofu v legendarni peti tekmi finala leta 2000 porazila Union Olimpijo s košem Simona Petrova dve sekundi pred iztekom časa.

"Naš osnovni cilj je bila liga NLB. Ko smo to dosegli, pa smo se začeli obračati proti novim ciljem. Zastavili smo si uvrstitev v finale, ki smo jo tudi dosegli, in zdaj seveda razmišljamo o naslovu prvaka. Lagal bi, če bi dejal, da si ne želimo kronati dobre sezone še z lovoriko najboljšega v državi," pravi Džikić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.