Šport > Košarka
20 ogledov

Nowitzki & Co. utišali Oklahomo

Dirk Nowitzki
1/9
Žurnal24 main
Dallas Mavericks so z izjemno gostujočo zmago nad Oklahomo v gosteh s 112.105 po podaljšku prišli le na korak od napredovanja, saj vodijo s 3:1 v zmagah. Mladi Thunder pa so pred sesutjem svojih sanj.

Dallas si je z izjemnim preobratom po podaljšku zagotovil zmago s 112:105 nad Oklahomo in vodstvo s 3:1 v zmagah v finalu zahodne konference ter tako prišel na prag finala lige NBA. Dirk Nowitzki in soigralci niso v rednem delu tekme vodili niti enkrat, še več, le štiri minute in pol pred koncem tekme so zaostajali za kar 15 točk. Zaradi težav z osebnimi napakami je nato iz igre šel Oklahomin James Harden, Dallas pa je napravil delni rezultat 17:2 ob izvrstnem Nowitzkem (40 točk, zadel je 14 od 15 prostih metov) in izenačil na 101:101.

V podaljšku so bili Thunder demoralizirani in Dallas je prevzel nadzor nad rezultatom. Seveda ob obilni pomoči Nowitzkega, ki je že drugič v letošnji končnici dosegel 40 točk ali več, skupaj v karieri pa že sedmič. V tem elementu se je prebil na četrto mesto med aktivnimi igralci. Dvanajstkrat je to uspelo Shaquillu O'Nealu, enajstkrat Kobeju Bryantu in devetkrat LeBronu Jamesu. "Verjeli smo, dobili nekaj pomembnih skokov, kar nas je prej teplo, in odigrali kakovostno obrambo. Izjemno smo zadovoljni z zmago, a ni še konec," ni bil pretirano evforičen svetlolasi Nemec.

"Če bi človek dejal, da ni presenečen, bi lagal. Ko pet minut pred koncem zaostajaš za 15 točk, le upaš, da se bo kaj preobrnilo,"
je misli mnogih ubesedil center Dallasa Brendan Haywood. Čeprav se Telički zavedajo, da serija še ni končana, zgodovina pripoveduje, da je le dvema moštvoma v zgodovini NBA uspelo nadoknaditi zaostanek z 1:3 v zmagah brez prednosti domačega igrišča – peta tekma bo namreč v sredo v Dallasu; to sta bila Houston leta 1995 v polfinalu zahoda in Boston 1968 v finalu vzhoda.

Liga NBA, finale zahodne konference:

Oklahoma City Thunder : Dallas Mavericks 105:112* /1:3/
Durant 29, 15 sk., 9 izg. žog, Westbrook 19, 8 sk., 8 pod., Ibaka 18, 10 sk.; Nowitzki 40, Terry 20, Kidd 17, 7 pod.

*po podaljšku, v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.