Šport > Košarka
11 ogledov

Nowitzki in Terry po maščevanje

Nemec je odločen, da tokrat Dallas popelje do konca. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Šesta tekma velikega finala lige NBA na Floridi. Se bo Dallas sploh prvič v zgodovini veselil naslova prvaka lige NBA ali pa bo Miami izenačil serijo na 3:3? To je zdaj vprašanje.

Navijače Miamija lahko skrbi predvsem dejstvo, da LeBron James v velikem finalu ne daje toliko točk kot poprej. Sam pravi, da za to ni kriv pritisk finalnih obračunov. "Pritisk je vedno prisoten. Ni pomembno, ali je to v prvem krogu končnice ali konferenčnem finalu. Košarka v končnici se vedno vrti okoli pritiska oziroma okoli tega, kako dobro ga lahko preneseš." Zanika tudi, da bi bila za njegove slabše predstave na četrti in peti tekmi kriva njegova tehnika meta. "Ob koncu sezone mislim, da nekoliko slabše predstave nimajo veze z mojo tehniko meta. Nekateri meti gredo noter, nekateri pač ne. Ne mislim spreminjati svoje tehnike ali kaj podobnega." Razlog za nekaj točk manj pa po njegovem ne gre iskati niti v utrujenosti, četudi James na parketu preživi več kot 40 minut. "Ne bi rekel, da je 44 minut moje igre na tekmo preveč. Mislim, da svoji ekipi ne škodim, ko sem na parketu. Nimam prevelike minutaže."

Nemec je že zavrnil govorice, da naj bi ga po njegovem otroška in ignorantska poteza Miamijevega dvojca še bolj podžgala. "Smo le eno zmago stran od uresničitve mojih sanj, za to sem delal polovico svojega življenja," je za ESPN povedal Nemec in še dodal, da ga zanima le dogajanje na parketu, ne pa tudi izven njega.

Kdo je vroč?
Nowitzki je na prvih petih tekmah finala dajal povprečno 27 točk. Še nekoliko bolj uspešen je na drugi strani Wade (28,4). Pri Mavsih blesti še rezervist Jason Terry (16,2), lep delež pa prispeva tudi Shawn Marion (14). Wadu je pri Miamiju v največjo pomoč Chris Bosh (18,4 točke na tekmo), kot že omenjeno pa je v finalu razočaral James (17,2). Za primerjavo: Beno Udrih je v rednem delu povprečno dajal 13,7 točke na tekmo.

Mavsi so edino moštvo, ki je v letošnji končnici premagalo Heate na njihovem domačem parketu v areni AmericanAirlines. Najverjetneje pa se Nowitzki in Jason Terry še kako dobro spominjata končnega slavja Heatov v Dallasu izpred petih let – v sezoni 2005/06 so Heati v finalu s 4:2 ugnali Dallas. Je prišel čas za maščevanje? Mogoče. A naj spomnimo, da se še nobeno moštvo, ki je pri izidu 1:1 na domačem parketu izgubilo tretjo tekmo – tako kot letos Dallas –, v zgodovini lige ni veselilo končne zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.