Šport > Košarka
10 ogledov

Nowitzki ne sme na EP

Dirk Nowitzki ima z reprezentanco bron iz SP leta 2002 in srebro z EP 2005. Žurnal24 main
Če se denimo Slovenija v četrtfinalu EP na Poljskem sreča z Nemčijo, se ji ne bo treba bati Dirka Nowitzkija. Dallas Maverics so mu namreč prepovedali nastopiti na prvenstvu.
Nemška košarkarska reprezentanca bo na septembrskem evropskem prvenstvu na Poljskem nastopila brez prvega zvezdnika Dirka Nowitzkija. Rdečo luč za nastop na prvenstvu stare celine so mu prižgali njegovi delodajalci iz NBA moštva Dallas Mavericks. "Z Markom Cubanom in ekipo Dallas Mavericks smo v zadnjih desetih letih zelo dobro in učinkovito sodelovali. Vselej so nam omogočili, da je Dirk igral za reprezentanco, zato bomo tudi mi tokrat sprejeli njihovo željo," je predsednik nemške košarkarske zveze Ingo Weiss pospremil odločitev lastnika kluba iz Dallasa. Zveza je obenem poudarila, da ne gre za dokončno slovo Nowitzkega od nemškega reprezentančnega dresa.
 
 

Zelo rad bi igral, tudi na treningih mi gre zelo dobro.

Dirk Nowitzki

 
Nowitzki se je zadnje dni pripravljal v domačem Würzburgu, a je pričakoval takšno odločitev svojega šefa. "Zelo rad bi igral, tudi na treningih mi gre zelo dobro. A povsem razumem stališča Marka Cubana in bom držal svojo besedo," je odločitev pospremil Nowitzki. Krilni center Dallasa je lani po olimpijskih igrah v Pekingu svojemu ameriškemu klubu obljubil, da bo letos naredil reprezentančni premor in se povsem posvetil klubu, a si je nato premislil in izrazil željo po igranju na EP. Zdaj je lastnik kluba odločno zahteval spoštovanje dogovora, tako da bodo Nemci ostali brez najmočnejšega orožja na Poljskem.

Nemčija bo na evropskem prvenstvu na Poljskem (od 7. do 20. septembra) igrala v predtekmovalni skupini skupaj z Rusijo, Latvijo in kvalifikantom, ki bo znan konec avgusta. S slovensko izbrano vrsto bi se lahko najprej srečala v izločilnih četrtfinalnih dvobojih. Bo pa Slovenija pred prvenstvom odigrala dve prijateljski tekmi z Nemčijo; 2. septembra v Bonnu in dan kasneje še v Karlsruheju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.