Šport > Košarka
16 ogledov

Nowitzki podpisal za Real?

Dirk Nowitzki EPA
Po poročanju številnih evropskih košarkarskih portalov je nemški zvezdnik Dirk Nowitzki podpisal pogodbo z Realom, ki bo veljala do konca lockouta v ligi NBA.

Aktualni prvak lige NBA in član Dallas Mavericks Dirk Nowitzki bo tako očitno sledil nekaterim preostalim kolegom in v času lockouta svojo pripravljenost ohranjal z igranjem pod evropskimi koši. Novico, da naj bi nemški zvezdnik do konca lockouta podpisal pogodbo z Real Madridom, je prvi objavil španski portal pianetabasket.com. Nekaj olja na ogenj pa je ob vseh zapisih v medijih dolil še en zvezdnik lige NBA Pau Gasol, ki se je srečal z mediji v zvezi z morebitnim njegovim igranjem za Barcelono, in na vprašanje, kaj meni o preostalih zvezdah v Evropi dejal: "Lahko razumem, da igralci, kot je Dirk, želijo igrati za najboljše klube, kot je Madrid v njegovem primeru."

Nowitzki je sicer še pred časom zatrdil, da v primeru premora v ligi NBA ne bo zaigral v Evropi, temveč bo čas izkoristil za počitek, ki ga po naporni sezoni še kako potrebuje.

Pachulia v Galatasaray k Lakoviču

Iz Turčije pa prihaja novica, da naj bi Gruzijec Zaza Pachulia do konca lockouta igral za turški Galatasaray, kjer igra tudi slovenski kapetan Jaka Lakovič. Nekdanji slovenski reprezentant Nebojša Joksimović pa je za eno leto podaljšal pogodbo z Igokeo iz Bosne in Hercegovine, kjer je nastopal že v lanski sezoni in imel v ligi ABA povprečje 6,4 točke, 2,4 skoka in 2,8 podaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.