Šport > Košarka
48 ogledov

Nowitzki presegel 30.000 točk v ligi NBA

russell westbrook EPA
V noči na sredo so bile onkraj Atlantika na sporedu tri tekem severnoameriške lige NBA.

Košarkar Russell Westbrook je na tekmi severnoameriške lige NBA dosegel rekord kariere po številu doseženih točk na tekmi. A njegova Oklahoma je kljub kar 58 točkam tega igralca klonila proti Portlandu 121:126. Za izjemen dvojni dvojček mu je zmanjkala ena podaja.

Portlandovi košarkarji so na odlično samostojno predstavo igralca iz vrst tekmecev odgovorili s kolektivno igro. Kar sedem se jih je na koncu v statistiki razveselilo dvoštevilčnega točkovnega izida, Allen Crabbe pa je bil najučinkovitejši s 23 točkami. Le eno manj je dosegel Damian Lillard, C.J. McCollum pa jih je zbral 21.

Westbrook je na drugi strani v koš spravil 21 žog po 39 metih, vendar je imel na koncu za uspeh ekipe le premalo pomoči soigralcev. Le dva sta ob njem tekmo končala z dvojnimi številkami, Victor Oladipo s 16 točkami, Enes Kanter pa z 11, to pa je nazadnje pomenilo, da je Oklahoma doživela četrti zaporedni poraz. Ob koncu tekme pa tudi Westbrook ni imel več tako mirne roke, saj je zgrešil zadnje štiri mete iz igre. "Prišli smo v položaj, ko bi morali bistveno bolje odigrati v obrambi. A glede svojih metov si nimam česa očitati, ponavadi bi jih zadel devet od desetih. Tokrat pač ni šlo," je tekmo z rekordnim izkupičkom z mešanimi občutki pospremil Westbrook.

Rekord pa je dosegel tudi nemški zvezdnik Dirk Nowitzki. Šele kot šestemu v zgodovini NBA mu je uspelo doseči 30.000 točk. Košarkar Dallasa je za mejnik potreboval 20 točk, proti zasedbi Los Angeles Lakers jih je dosegel 25. Njegova ekipa je zmagala s 122:111.

''Nowitzki med največjimi vseh časov''

Pred njim so mejnik 30.000 točk v karieri dosegli le Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan in Wilt Chamberlain. Jubilantu je čestital tudi direktor lige NBA Adam Silver. "Dirk je izjemen igralec in pravi ambasador našega športa. Njegov zadnji dosežek pa ga še bolj upravičeno postavlja med največje igralce NBA vseh časov," je dejal Silver.

Nowitzki je pred kratkim potrdil, da še ne razmišlja o športnem pokoju, dejal je, da namerava do konca izpolniti pogodbo z Dallasom, ki ga veže še za naslednjo sezono, to pa pomeni, da bo leta 2018 praznoval že okroglih 20 let dela v ligi NBA. Točkovni rekord pa bi bržčas padel že prej, če ne bi imel toliko težav s poškodbami, zaradi težav z Ahilovo tetivo je od prvih 29 tekem odigral le šest, njegovo letošnje povprečje je 13,6 točke in 6,4 skoka na tekmo. "Dobro mi je šlo. Fantje pa so mi tudi super pomagali. Ko sem dosegel 18. točko in videl, da so vsi vstali, sem bil malo nervozen, ko pa je šla naslednja žoga skozi obroč, je bil trenutek res neprecenljiv," je dogodek, pri katerem si je prislužil stoječe ovacije in skandiranje navijačev, pospremil zvezdnik domače ekipe.

dirk nowitzki | Avtor: EPA EPA

Več sledi...

Liga NBA, izidi:

Oklahoma City Thunder - Portland TrailBlazers 121:126
Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 122:111
Phoenix Suns - Washington Wizards 127:131

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.