Šport > Košarka
21 ogledov

Nowitzky spet poškodovan

nba oklahoma city thunder memphis grizzlies kevin durant Reuters
V ligi NBA sta bili v noči na petek na sporedu zgolj dve tekmi, Slovenca Beno Udrih in Goran Dragić sta s svojima moštvoma počivala. Oklahoma City Thunder so visoko premagali Memphis Grizzlies, Golden State Warriors pa so bili za tri točke boljši od Dallas Mavericks, Teksačani so ob tem izgubili tudi Dirka Nowitzkyja.

nba dallas mavericks dirk nowitzky | Avtor: Reuters Reuters
Dallas Mavericks bodo nekaj časa spet morali igrati brez Nemca Dirka Nowitzkega, slednji se je namreč znova poškodoval. Moštvo je klonilo proti ekipi Golden State Warriors, najboljši strelec teličkov pa je bil s 25 točkami O.J. Mayo. Vince Carter jih je dodal 22. Pri zmagovalcih je Klay Thompson zbral 27 točk, David Lee pa je 15 točkam dodal še 20 ujetih žog in devet podaj.

Oklahoma je pred nekaj več kot 18.000 gledalci prepričljivo s 106:89 premagala Memphis. S 27 točkami je bil pri domačih najbolj razpoložen Kevin Durant, Russell Westbrook jih je prispeval 21. Prvi strelec gostov je bil Jerryd Bayless, ki je zbral 23 točk.

Russell Westbrook je bil kljub visokemu vodstvu v tretji četrtini tako nezadovoljen z igro soigralcev (smatral je, da se mu nihče ni dovolj dobro odkril, ko so mu sodniki piskali pet sekund zadrževanja žoge; ni bil zadovoljen z gibanjem soigralcev brez žoge v napadu), da je takoj zatem na klopi očitno kazal svoje nezadovoljstvo, nato pa je odvihral kar v garderobo. Memphis se je nato uspel malce približati, toda ko se je Westbrook na začetku zadnje četrtine vrnil na parket, je rezultat zopet suvereno nadzorovala Oklahoma.

Liga NBA:

Dallas Mavericks : Golden State Warriors 97:100
Mayo 25, Carter 22; Thompson 27, Lee 15.

Oklahoma City Thunder : Memphis Grizzlies 106:89
Durant 27, Westbrook 21; Bayless 23.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.