Šport > Košarka
20 ogledov

Nuggets ohladili Blazers

NBA Denver Nuggets 2010 Carmelo Anthony Žurnal24 main
Na prvi april so v ligi NBA odigrali le dve tekmi. Poraženi sta bili dve v zadnjih tednih zelo vroči ekipi. Mavericks so klonili proti Magicom, Blazers pa proti Nuggetsom.

Dallas Mavericks, ki so večer prej dosegli svojo 50. zmago v sezoni, s katero so v boju za drugo mesto na lestvici zahodne konference, so to noč s 97:82 premagali Orlando Magici, ki so se s 53. zmago utrdili na drugem mestu Vzhoda. V drugi tekmi večera so Denver Nuggets s 109:92 ohladili Portland Trail Blazers. Za slednje je to šele drugi poraz na zadnjih desetih tekmah, a so šest tekem pred koncem rednega dela kot osmi na Zahodu že varno v končnici. Nuggets so dosegli šele četrto zmago na zadnjih 10 tekmah, a so z 49. zmago še naprej v igri za drugo mesto v zahodni konferenci.

Ključni igralci Nuggetsov so stopili v ospredje in naredili vse za pomembno zmago. Carmelo Anhony je bil s 25 točkami prvi strelec srečanja. Več kot 20 pa sta jih dosegla še Nene in Chauncey Billups. "To je bila velika zmaga, morda največja v celotni sezoni. Vedeli smo, da moramo zmagati. Sicer ni šlo za življenje ali smrt, a vseeno smo hoteli to zmago," je pomembnost tega uspeha poudaril Billups, ki je imel tudi šest asistenc. "Čeprav je imel Melo devet izgubljenih žog, se je trudil še naprej. Teh nekaj napak te ne stane poraza."

Liga NBA, tekmi 1. 4.:

Dallas Mavericks : Orlando Magic 82:97
Denver Nuggets : Portland Trail Blazers 109:92

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.