Šport > Košarka
14 ogledov

O Celticsih: "S to ekipo še ni konec!"

Allena leta ne ustavijo (36). Pravijo, da so pred njimi še štiri sezone. (Foto: Žurnal24 main
"S to ekipo še ni konec!" zatrjuje Doc Rivers, ki bi utegnil podpisati novo pogodbo s Celtics. Ima prav: njegovi veterani ne kažejo let, imajo nekaj talentov, iščejo le centra. Govori se o ... Yao Mingu!

Končujejo se dinastije Los Angeles Lakersov, San Antonio Spursov in Boston Celticsov. To so pompozne napovedi, ki se v teh dneh pojavljajo v ameriških medijih. Pa je temu res tako? Res v naslednjim sezonah ne bodo več konkurenčni za prstane? V ospredje dejansko stopanjo Miami Heati, Chicago Bulls in Oklahoma City Thunder, pa vendarle najuspešnejših treh klubov zadnjih 10 let ne gre odpisati. Da Lakerse čaka težko delo po eri Phila Jacksona, ko bo treba dodobra prevetriti kader, smo že pisali. Spurs so letos že začeli delati na mladih in to je ob zatonu kariere Tima Duncana in morebitnem odhodu Tonyja Parkerja edino pravilno. In Celtics? Zanje se je pred sezono reklo, da je to zadnja priložnost te generacije. A s tem se nočejo sprijazniti in so že začeli delati, da bi ostali vsaj ena od štirih najboljših ekip na Vzhodu. "Mislim, da s to ekipo še ni konec! Nekaj igralcem moramo dodati, jedro pa že imamo," je po izpadu proti Heatom zatrdil trener Doc Rivers.

Boston ima za naslednjo sezono še pod pogodbo četverico svojih najboljših. Mladi organizator igre Rajon Rondo, ki je letos dokazal, da Celtics niso velika trojica, ampak velika četvorka, je prihodnost moštva. Ray Allen je star že 36 let, a občutka za koše še ni izgubil, se bo pa vse težje boril s košarki kova Dwyane Wade. "Ray je morda najbolj zdrav in pripravljen košarkar v ligi. Ne dvomim, da ne bi na zdržal še tri, štiri sezone," zatrjuje Paul Pierce. Kevin Garnett jih ima 35, a je po premaganih poškodbah dokazal, da je še vedno vrhunski. Pierce je leto mlajši in s svojo predanostjo to moštvo vselej dvigne. Peti in morda ključen delček v mozaiku Celticsov v zadnjih sezonah pa je bil trener Rivers, ki je to moštvo naredil za eno najbolje vodenih v ligi. Pogodba mu je potekla, a športni direktor Danny Ainge zanj že pripravlja novo, dolgoročno. 99-odstotno je, da bo podpisal. "Naj tole povem javno: Doc je obljubil, da se vrne in ne bo prelomil besede," je razkril Rondo, o trojici veteranov pa povedal: "To niso običajni veterani. Dobro skrbijo za svoja telesa."

Shaq o'Neal je prvo tekmo v ligi NBA leta 1992 odigral proti Miami Heatom in prav mogoče je, da je 19 let kasneje, star 39 let, zadnjo prav tako proti Vročici. Zgodbo o košarkarju, ki je dal 28.596 točk na zurnal24.si pripravljamo za nedeljo dopoldne.

Jedro torej je, kaj pa ostali? Pogodbo imata le še veteran Jermaine O'Neal in novinec na mestu organizatorja igre Avery Bradley. Slednji letos ni veliko igral, Jermaine, ki ga pogosto pestijo poškodbe, pa je v končnici prijetno prenesetil. Glen Davis je prost igralec, ki je imel letos eno najslabših končnic. "Mislim, da lahko ponudim še veliko več. Rad bi delil svoj talent, v Bostonu ali pač kje drugje," je odločen Big Baby. Jeffa Greena so med sezono pripeljali v zameno za Kendricka Perkinsa in tako bi bilo pričakovati, da bi moral postati njihov ključni član s klopi. "Drugo leto bom boljši. Tej ekipi lahko ponudim še mnogo več," obljublja Green.

Poiskati morajo košarkarja, ki bo delil minutažo z Allenom in v prvi vrsti centra. Verjetnost, da bi ostala Nenad Krstić in Shaquille O'Neal, je skorajda nična. Krstić ni dovolj agresiven za njihovo požrtvovalno obrambo, Shaq pa očitno končuje kariero. Po poškodbah se letos nikakor ni mogel vrnitvi - v zadnjih treh mesecih je odigral le 17 minut. Na zadnji tekmi je bil v civilu, in četudi Celtics še ni bi izpadli, je bila zanj sezona že končana. Ainge sicer še naprej noče priznati, da je bila napaka, da so se odrekli Perkinsu. Računa na Jermaina in že šteje, če bo imel dovolj prostora v salary capu za še enega vrhunskega centra. In to bo ... zadnja govorica: Yao Ming! Vsekakor tvegana naložba, saj pravijo, da bo po poškodbah težko še kdaj tako dober, kot je bil nekaj let nazaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.