Šport > Košarka
20 ogledov

O Vujačiću: "Ni smisla, da ga obiščemo"

kondicija_tek_vujacic_lorbek_kzs Žurnal24 main
Na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) se bodo najverjetneje izognili obisku člana New Jersey Netsov Saše Vujačića, potem ko je v nedeljo dejal, da ga prodajajo drugim reprezentancam.

"Po takšni izjavi menim, da to pravzaprav nima smisla. Izkazali smo željo po sodelovanju, težko pa se je potem o tem pogovarjati z nekom, ki sam ne pokaže podobne želje," je o tem, ali se bo delegacija KZS ob obisku v Združenih državah Amerike srečala tudi s Sašem Vujačićem, dejal direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

"Želijo me prodati"
Član NBA-ekipe New Jersey Nets je pred dnevi izjavil, da ga na KZS poskušajo prodati drugim reprezentancam. "Vsakemu športniku je čast igrati za reprezentanco. Jaz pač v zadnjih letih v Sloveniji nisem imel te priložnosti. Ko sem slišal o razmišljanjih na KZS, je bila to pika na i odločitvi, da moram razmisliti, kako in kaj," je med drugim dejal Vujačić.

"Vem, da lahko, kadarkoli želim, dam 20 ali 30 točk. A jaz nisem tak fant. Želim si le zmag," je pred dnevi dejal Vujačić in med ameriškimi novinarji požel kar nekaj posmeha, saj lahko tekme, ko mu je kaj takega uspelo, preštejemo na prste ene roke. Na ponedeljkovi tekmi je zadel le dva od devetih metov iz igre in ob porazu proti Spursom končal z osmimi točkami.

Brez komentarja
"Tega sploh ne želimo komentirati. Kdor dobro spremlja košarko, bo že znal presoditi, kaj od tega je res in kaj ne. Odločili smo se, da te izjave ne bomo komentirali," je brez pravega odgovora, kaj na KZS menijo o Mariborčanovih besedah, ostal Avanzo.

Za Črno goro?
Vujačićevo ime se je že prej nekajkrat povezovalo s črnogorsko reprezentanco. "Nimamo komentarja. Če bomo dali kakšno uradno izjavo, boste o tem izvedeli. Za zdaj je to vse," so včeraj ostali skrivnostni tudi na Košarkarski zvezi Črne gore.

"Potrata časa"
A prave možnosti, da bi branilec zaigral v dresu črnogorske izbrane vrste, po besedah Avanza ni: "Fiba je podala jasno stališče že v primeru Emirja Preldžića, ki si ga je v svojih vrstah želelo kar nekaj držav. Bilo je odločeno, da lahko igra le za Slovenijo. Menim, da je tudi pri Vujačiću o tem brezpredmetno razpravljati. To je potrata časa."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.