Šport > Košarka
4 ogledov

Ob 1:1 tretja tekma odloči prvaka

košarkarji Mavericksov
1/8
Žurnal24 main
Finale se je preselil v Dallas. Na zadnjem treningu pred tretjo tekmo (v noči na ponedeljek ob 2.00) so člani Heatov zatrjevali, da se jim druga tekma ne bo ponovila. Zgodovina govori, da je tretja tekma ključna!
Včasih moraš dobiti kakšno takšno klofuto, da se zaveš, kaj se dejansko dogaja. Mi smo dobili dobro klofuto in zdaj moramo odgovoriti.
Chris Bosh

Miami Heat Dallas Mavericks. Po dveh tekmah je 1:1, potem so so Telički Vročico na drugi tekmi v zadnjih šestih minutah nadigrali z 22:5. "Razen dveh, treh posesti žoge smo sicer odigrali dobro," šlamparijo zadnjih minut težko priznava LeBron James. "Gremo naprej. Napake smo že pozabili. V tej seriji bo še veliko vzponov in padcev. Tretja tekma je nov izziv, nato pa bomo videli, kaj res lahko dosežemo," je na zadnjem treningu v Dallasu kot vselej optimistično zatrjeval James.

Čeprav se govori, da je dolžnik Chris Bosh, pa bo moral več dati tudi James. Na prvih dveh tekmah je dal povprečno 22 točk, manj od svojega kariernega povprečja. Vseeno noče priznati, da je Shawn Marion tisti, ki ga je dobro ustavil. "Mislim, da ni fanta v tej ligi, ki bi me lahko ustavil ena na ena. Ko imam jaz žogo, name vedno pazi celotna obramba. Že mogoče, da me Marion krije, a sam me ne more pokriti," je odločen LeBron.

Mislim, da ni fanta v tej ligi, ki bi me lahko ustavil ena na ena. Ko imam jaz žogo, name vedno pazi celotna obramba.
LeBron James

Če daste kaj na zgodovino in številke, pozor na naslednji podatek. Odkar se finale igra po sistemu 2-3-2 (od leta 1985), se je enajstkrat zgodilo, da je ob izidu 1:1 v zmagah zmagovalec tretje tekme postal prvak. Izid 1:1 pa je bil enajstkrat! Tretja je bila torej vedno odločilna.

"V preostanku finalne serije si takšnih psihičnih potopov ne smemo več dovoliti. Včasih moraš dobiti kakšno takšno klofuto, da se zaveš, kaj se dejansko dogaja. Mi smo dobili dobro klofuto in zdaj moramo odgovoriti. To naredijo močne ekipe," poudarja Bosh. V noči na ponedeljek ob 2.00.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.