Šport > Košarka
22 ogledov

Ob 12 točk prednosti v 34 sekundah

northern iowa texas a&m Reševalni pas/Twitter
Košarkarji ekipe Texas A&M so na turnirju NCAA uprizorili enega najbolj epskih povratkov v zgodovini študentske lige in košarke nasploh.

Northern Iowa je imela dobrih 40 sekund pred koncem srečanja dvomestno število točk prednosti pred ekipo Texas A&M, ko je Jeremy Morgan z dvema uspešno izvedenima prostima metoma razliko povišal na +12.

Tekma je bila praktično odločena.

Košarkarji iz Teksasa se niso predali brez boja in 36 sekund pred koncem je bil izza črte za tri točke nenatančen Alex Caruso. Odbito žogo je pobral Admon Gilder in znižal na 10 točk razlike.

Iowa je v naslednjem napadu zapravila žogo in sledil je nov koš nasprotne ekipe. Zgodba se je nato ponovila še dvakrat in Texas je s trojko zabeležil deveto točko v 14,4 sekunde!

Iowa je niz prekinila z zabijanjem, zmeda z merjenjem časa pa je povzročila nekajminutno prekinitev.

Teksas je v naslednjem napadu znižal na dve točki razlike, do konca tekme pa je bilo manj kot 12 sekund. Čeprav se sliši neverjetno, so košarkarji Iowe zapravili še eno žogo in Gilder je s polaganjem izid poravnal na 71:71.

Texas A&M je dosegel 14 točk v 32 sekundah. Če bi takšen tempo vzdrževal skozi celotno tekmo, bi dosegel 1050 točk. Obračun se je prevesil v podaljšek, kateremu je sledil še drugi, na koncu pa so se s končnim izidom 92:88 zmage veselili košarkarji Teksasa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.