Šport > Košarka
11 ogledov

Ob 14. uri bo znano, če dobimo EP

Kje bodo v predtekmovanju igrali slovenski košarkarji, še ni znano. (Foto: Reute Žurnal24 main
Po vseh zapletih in težavah (predvsem s finanačnim delom) naj bi Fiba Europe Slovenijo danes okoli 14. ure v Münchnu le potrdila za organizatorko evropskega prvenstva v košarki 2013.

Danes okoli 14. ure bo znano, ali bo Slovenija leta 2013 gostila evropsko košarkarsko prvenstvo. Glede na to, da je edini kandidat in da je slovenska vlada med tednom dosegla dogovor s Fiba Europe glede plačila pristopnine, je verjetno odločitev 25 delegatov izvršnega odbora Fiba Europe zgolj formalnost.

V hotelu Mariott v Münchnu se bo tako zaključila zgodba o kandidaturi za evropsko prvenstvo 2013 in hkrati začelo novo poglavje v pripravah na največji športni spektakel doslej na slovenskih tleh.

Evropsko prvenstvo bo državo stalo tri milijone evrov, na kolikor je uspel znižati pristopnino predsednik vlade Borut Pahor v pogajanjih s Fiba Europe, pokrovitelji in ostali partnerji prvenstva pa bodo zraven primaknili še 3,5 milijonov evrov za zakup oglasnega prostora.

Odločitvi Fiba Europe bo prisostvovala številčna delegacija Košarkarske zveze Slovenije, minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, predstavniki urada RS za komuniciranje, člani Slovenske turistične organizacije ter več kot 35 akreditiranih novinarjev iz Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.