Šport > Košarka
329 ogledov

Ob Dragiću in Dončiću v NBA še tretji zlati Slovenec

NBA logo
Še en član slovenske zlate generacije si je utrl pot v ligo NBA. V prihajajoči sezoni bodo onkraj luže igrali trije Slovenci.

Moštvo Denver Nuggets je uradno potrdilo podpis večletne pogodbe s slovenskim košarkarskim reprezentantom Vlatkom Čančarjem.

22-letni krilni košarkar, ki v višino meri 206 centimetrov, se je tako pridružil Goranu Dragiću in Luki Dončiću ter postal tretji Slovenec v ligi NBA.

Sklenitev dogovora je uradno potrdil predsednik košarkarskih operacij Tim Connelly.

Čančar je za Denver igral na štirih tekmah poletne lige, kjer je prispeval 8,8 točke, 4,3 skoka in 2,3 podaje na tekmo. S poletno ligo se je dodobra seznanil že lani, ko je prav tako v dresu Denverja, katerega prvi zvezdnik je srbski center Nikola Jokić, prispeval 9,0 točke, 3,0 skoka in 1,8 ukradene žoge.

vlatko čančar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V sezoni 2018/2019 je boil član španskega moštva San Pablo Burgos, košarkarske veščine pa je pilil v ligi ACB. Zaigral je na 34 tekmah (22 v prvi peterki), dosegal pa je 10,0 točke, 3,7 skoka in 1,2 podaje v 22,9 minute na srečanje. S temi številkami si je prislužil imenovanje v najboljšo mlado peterko lige.

Pred selitvijo v Španijo je bil član srbskega kluba Mega Leks. Prve košarkarske korake je naredil v Kopru, tri leta pa je bil tudi član takratne Union Olimpije.

Čančarja je Denver kot 49. po vrsti izbral že na naboru leta 2017. Le malo zatem je pristavil svoj delež v največjemu uspehu slovenskega ekipnega športa. V NBA bo nosil številko 31.

Denver Nuggets še nikoli niso osvojili naslova ali igrali v finalu lige NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.