Šport > Košarka
23 ogledov

Ob porazu odlični Gogi, Boki in Breza

Minuli vikend so Slovenci na Kitajskem osvojili Stankovićev pokal. (Foto: KZS/Da Žurnal24 main
Na pripravljalni tekmi za SP je Slovenija s 84:86 izgubila z Litvo. Slednji so zadeli devet trojk, medtem ko so bili v naši izbrani vrsti pri metu le Goran Dragić, Nachbar, Primož Brezec in Bečirović.

Reprezentanti Litve niso našli recepta, kako ustaviti hitrega in prodornega Gorana Dragića. Podajal je in bil z 21 točkami prvi strelec tekme (minuto pred koncem je moral na klop zaradi petih osebnih napak). A sami so imeli še boljše orožje - trojke. Zadeli so jih devet (naši le štiri) in na pripravljalni tekmi za SP, ki se začenja konec tega meseca, Slovenijo v španski Vitorii premagali s 86:84. V zadnjih sekundah sta imela Boštjan Nachbar in Uroš Slokar sicer možnost za koš za izenačenje ali celo vodstvo, a sta bila neuspešna. Naši so največ vodili za šest sredi tretje četrtine. Nihanja v igri ostajajo stalnica.

Slovence v nedeljo čakajo Španci, ti nato v torek prihajajo v Ljubljano, kjer se bodo pomerili še enkrat in skupaj odprli dvorano v Stožicah. Za zmago proti svetovnim prvakom bodo morali naši pokazati več - zgolj odlični Goran, Boštjan, Primož Brezec in Sani Bečirović ne bodo dovolj. Skrbi nerazpoloženi Jaka Laković. Selektorju Memiju Bečiroviću se bo še kolcalo po Benu Udrihu, ki je pred tedni zapustil reprezentanco nezadovoljen, da je branilec Barcelone dobil prednost v prvi peterki. Hasan Rizvić, Slokar in Gašper Vidmar pod obročem nikakor niso enakovredna zamenjava Matjažu Smodišu in Erazmu Lorbku. Do svetovnega prvenstva bo treba popraviti tudi obrambo - predvsem se nasprotniku ne sme puščati tako lahkega metanja trojk.

Pripravljalna tekma za SP, Vitoria:

Slovenija : Litva 84:86 (23:21, 38:40, 63:67)
Slokar 4, Lakovič 5, Udrih 3, Bečirović 14, Klobučar, Nachbar 15, G. Dragić 21, Jagodnik 2, Zupan, Vidmar 4, Brezec 11, Rizvić 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.