Šport > Košarka
28 ogledov

Obe Gorici brez EP 2013

Slovenskih reprezentantov ne bo v Gorici. Vsaj na EP 2013 ne. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Tekem evropskega košarkarskega prvenstva leta 2013, ki bo potekalo v Sloveniji, ne bo v Novi Gorici in Gorici, saj je Fiba Europe pojasnila, da je Slovenija za organizacijo kandidirala sama, ne v povezavi z Italijo.

Župana Nove Gorice in Gorice, Matej Arčon in Ettore Romoli, sta v sredo na KZS posredovala pismo o nameri organizacije ene izmed skupin evropskega prvenstva v obeh omenjenih mestih. KZS se je o tej temi posvetoval tudi s krovno evropsko košarkarsko organizacijo Fiba Europe, ki je ideji dala rdečo luč.

KZS se je za organizacijo evropskega prvenstva namreč potegovala sama oziroma v sodelovanju z vlado RS, ki se ji je zavezala, da bo delala vse v interesu slovenskega gospodarstva, košarke in drugih področij. Fiba Europe je prvenstvo dodelila Sloveniji, kar pomeni, da mora in bo zveza storila vse, kar je v njeni moči, da bi naša država v letih pred in po največjem dogodku v samostojnosti imela koristi.

Fiba Europe je dala jasno vedeti, da je Slovenija za prvenstvo kandidirala sama in ne v sodelovanju z drugimi državami (zvezami), kakršen primer je bila skupna organizacija Slovenije in Italije za evropsko prvenstvo mlajših članov leta 2007 v obeh mestih, ki jih druži Trg Evrope (idejo o skupni organizaciji turnirja, na katerem so varovanci tedanjega selektorja Mira Alilovića zasedli peto mesto, je razvila izključno KZS).

Prvenstvo tako ne more potekati izven Slovenije, kar pomeni, da Gorica ne more organizirati turnirja leta 2013. KZS bo mesta gostiteljev načeloma izbrala v prvih treh mesecih tega leta in po tem, ko se bo posebna delegacija, ki je že obiskala Koper in Celje, sestala z vodilnimi možmi vseh mest kandidatov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.