Šport > Košarka
21 ogledov

Obetavni Salin v Olimpijo

Sasu Salin (levo, št. 23) bo v novi sezoni nosil dres Uniona Olimpije. (Foto: Re Žurnal24 main
Union Olimpija je našla naslednika Teemuja Rannikka. Drugi Finec v zgodovini zmajev, kot smo poročali že v sredo, je postal obetavni branilec Sasu Salin, ki je podpisal za tri leta.
Kmalu vam bomo na zurnal24.si postregli z ekskluzivnimi izjavami mladega Finca. Se klikamo!

Član Uniona Olimpije je postal obetajoči finski reprezentant Sasu Salin. Devetnajstletnik, ki velja za enega najbolj nadarjenih igralcev svoje generacije, je s klubom sklenil triletno pogodbo. Salin trenutno nosi dres finske reprezentance, s katero nastopa v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in trenutno v povprečju dosega 13 točk na tekmo. Pred tem je uspešno nastopal za mlado finsko izbrano vrsto, kjer je v povprečju dosegal 16,4 točke, 6,1 skoka in dve podaji. Salin je tako drugi Finec v dresu Uniona Olimpije. Pred leti je v Ljubljani navduševal njegov reprezentančni kolega Teemu Rannikko.

Ime in priimek: Sasu Salin
Rojen: 11. 6. 1991 (Helsinki, Finska)
Državljanstvo: finsko
Igralni položaj: branilec
Višina: 192cm
Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije: "Salin je izredno mlad igralec, a po prikazanem v članski reprezentanci verjamemo, da je zrel za košarko na najvišjem nivoju. Z igralcem smo zato  sklenili triletno pogodbo in računamo, da bo klubu lahko pomagal dalj časa. Sasu nastopa na poziciji branilca, je izjemen strelec z razdalje, krasi pa ga tudi občutek za skok v napadu. Finca v Ljubljani pričakujemo takoj, ko konča z reprezentančnimi obveznostmi in uredi papirje v domovini."

Sasu Salin je svojo košarkarsko kariero začel v klubu Tapiolan Honka, natančneje v podružnici kluba iz prve finske lige, Honka Espoo Playboys. Že pri 16 letih je dobil priložnost nastopanja za prvo ekipo v prvi finski ligi. V sezoni 2008/2009 in v lanski sezoni je nastopal za ekipo Honka Espoo Playboys v prvi ligi, kjer je v povprečju dosegal 9.2 točke, 2.7 skoka in 1 podajo na tekmo, kot tudi v drugi ligi za ekipo Tapiolan Honka, kjer je dosegal 17.3 točke, 6.6 skoka in 1 podajo na srečanje. V svoji karieri je dvakrat osvojil finski pokal (2009, 2010), enkrat finsko državno prvenstvo (2008), enkrat pa se je tudi veselil naslova finskega prvaka do 20 let.

Bil je član vseh mlajših selekcij finske izbrane vrste (U-16, U-18, U-20), od letošnjega poletja dalje pa se je pridružil tudi članski izbrani vrsti. Med poletjem 2010 je uspešno nastopal za U-20 reprezentanco Finske na evropskem prvenstvu do 20 let, kjer je v povprečju dosegal 16.4 točke, 6.1 skoka in 2 podaji na srečanje. Dobre igre v mladinskih izbranih vrstah so mu omogočile vpoklic v člansko reprezentanco, za katero nastopa v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in trenutno v povprečju dosega 13 točk na tekmo in blesti predvsem z metom z razdalje, pri katerem ima odlične izkoristke.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.