Šport > Košarka
8765 ogledov

Obradović besen kot še ne: "Otrok nam kaže sredinec, mama pa se smeji"

Željko Obradović Epa
Legendarni trener Željko Obradović je močno razočaran nad pomanjkanjem navijaške kulture med pristaši obeh beograjskih košarkarskih velikanov.

Košarkarji Crvene zvezde so v četrti tekmi finala lige Aba še drugič premagali Partizan ter tako iznčili zaostanek po porazih na uvodnih dveh obračunih. Finalna serija se zdaj seli nazaj v Štark Areno, kjer bo v četrtek na sporedu odločilna peta tekma.

Trener gostujočega moštva Željko Obradović je bil po porazu svojih varovancev zelo razočaran nad navijaško kulturo pred in v dvorani Aleksandra Nikolića, kjer domuje Crvena zvezda.

Željko Obradović | Avtor: Epa Epa
"V prvem polčasu smo bili zelo nervozni. V drugem smo se vrnili po zaslugi menjav. Na hitro sem pogledal, kaj vse se je dogajalo med tekmo. To je škandalozno! Vesel sem, da bomo peto tekmo igrali pred domačimi navijači. Pozivam jih k poštenemu in športnemu navijanju, še posebej naj bodo spoštljivi do igralcev Crvene zvezde. Potem se bomo lahko pogovarjali o košarki in ne o stvareh, ki so se zgodile tukaj," je dejal Obradović.

Četrto tekmo beograjskih rivalov so tako kot celotno finalno terijo zaznamovali številni navijaški incidenti. Ob koncu tekme je v dvorani prišlo do fizičnega spopada, zaradi česar so izpraznili del tribune, po zadnjem sodniškem pisku pa so navijači Zvezde vdrli na parket.

"Pred 15 dnevi sem gledal NBA tekmo Nikole Jokića in naletel na kanal, ki je predvajal dve finalni tekmi Partizana in Zvezde iz leta 1987. Prva je bila v Hali Sportova, druga pa v Pionirju. Na obeh tekmah so bili navijači Zvezde in Partizana. Skupaj so skandirali 'naslov Beogradu'. Navijali so na kulturen način. Kaj se nam je zgodilo? Kaj se je zgodilo, da se to dogaja?" je z glavo zmajeval trener.

"Ali mi kakšen strokovnjak zna to pojasniti? Prispemo z avtobusom in nam otrok v spremstvu mame kaže sredinec in pljuva avtobus. Mama se ob tem smeji. Želim si, da na peti tekmi ne bomo priča takšnim prizorom. Verjamem, da bo tako, saj si igralci obeh ekip zaslužijo, da se pogovarjamo o košarki. Kdo seje sovraštvo? To je vprašanje vseh vprašanj. Nimam več kaj dodati" je zaključil 63-letni strateg.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.