Šport > Košarka
30 ogledov

Obradović po 13 letih zapušča Panathinaikos

Zeljko Obradovic Žurnal24 main
Eden najtrofejnejših evropskih košarkarskih trenerjev vseh časov Srb Željko Obradović je po 13 letih in 23 naslovih zapustil klop Panathinaikosa. Lastniki kluba in trener niso našli skupnega jezika glede proračuna ekipe in ciljev za prihodnost, zato je bila prekinitev pogodbe neizbežna.

Že dolgo se je šušljalo, da naj bi Željko Obradović ob koncu letošnje sezone zapustil mesto trenerja, zdaj pa je grški klub odločitev tudi uradno potrdil.

''Ko sem prišel v Panathinaikos, si nikoli nisem mislil, da bo naslednjih trinajst let to moja ekipa in moj dom. Preživeli smo mnogo lepih in slabih trenutkov, a vse smo preživljali skupaj, kot velika in srečna družina. Rad bi se zahvalil celotnemu klubu in navijačem, ki so nam vedno stali ob strani. Brez njihove pomoči nam ne bi nikoli uspelo. Hvala tudi vsem igralcem, s katerimi sem delal zadnjih 13 let,'' je povedal Obradović.

Srbski trener pa ni želel razkriti, zakaj se je po toliko časa odločil za odhod. "To je zame težka odločitev. Panathinaikos je bil 13 let moja ekipa, moj dom in vse, kar se dogaja v družini, naj znotraj nje tudi ostane. Mislim, da je tako najbolje za vse," je dejal Srb.

V Atene je prišel leta 1999 in na klopi zelenih osvojil pet naslovov evropskega prvaka, 11 naslovov grškega prvaka in sedem grških pokalov. V letošnji sezoni so po devetih zaporednih lovorikah ostali brez naslova v domačem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.