Šport > Košarka
0 ogledov

Obramba kot polomljen plot

Žurnal24 main
Union Olimpija je novo evroligaško sezono začela v Tel Avivu s porazom prozi Maccabiju s 65:85. Ljubljančani so bili v napadu neuigrani, njihova obramba je bila kot polomljen plot.

V prvi četrtini Ljubljančani niso blesteli, pestile so jih predvsem izgubljene žoge. Domači so prelahko prihajali v bližino obroča. Jure Zdovc je precej menjal, a mu ni uspelo najti razpoložene peterke. Na srečo so nekaj metov zgrešili tudi Izraelci, ki pa so izvrstno odigrali zadnjo minuto in si s trojko in polaganjem priigrali deset točk prednosti – najvišjo.

Kdor je mislil, da ne more biti slabše, je živel v zmoti. Obramba Olimpije je bila še manj odločna, Izraelci so se sprehajali pod ljubljanski obroč in brez težav zadevali, posebno izvrstni Alen Anderson. V napadu je bila moštvena igra za zmaje nedosežen ideal, nepreklico preveč je bilo posamičnih akcij, zgrešenih metov in izgubljenih žog. Teh so zmaji do konca druge četrtine pridelali kar devet, do konca 17. Da ni bila razlika še višja, je skrbel Sani Bečirović.

V tretji četrtini so sicer Ljubljančani naredili delni rezultat 5:0 in se približali na 37:30, a kaj ko je bila njihova obramba podobna staremu, polomljenemu plotu, ki ga vsak preskoči že z malo truda. Napad je še vedno oboleval za kronično individualnostjo, kar so dognali tudi Izraelci, ki so Olimpiji do konca tretje četrtine podelili šest blokad, v nasprotni smeri pa ni odpotovala nobena.

V zadnjem delu je Maccabi naredil delni rezultat kar 11:0. Olimpija je potrebovala domala štiri minute, da je prebila izraelski obrambni zid in še zadnji dvomi o zmagovalcu so bili razblinjeni. Anderson je imel ob jalovem ljubljanskem napadu veliko priložnosti, da je pokazal razpon svojih zabijanj, enega je izvedel celo z obratom za 360 stopinj, kot na kakšni tekmi zvezd.

Evroliga, skupina C, 1. kolo:

Maccabi Tel Aviv : Union Olimpija 85:65  (55:45, 37:25, 20:10)
Anderson 25, Wisniewski 19; Walsh 18, Bečirović 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.