Šport > Košarka
6465 ogledov

Življenje zvezdnika visi na nitki: "Nimam več veliko časa"

Nate Robinson Epa
Hudo bolnega nekdanjega vrhunskega košarkarja lahko reši samo še presaditev ledvice.

39-letni Nate Robinson, nekdanji član košarkarske lige NBA, kjer je nazadnje igral leta 2015, je sporočil, da se njegovo življenje nezadržno približuje koncu, če ne bo kmalu našel ustreznega darovalca ledvice.

Trikratni zmagovalec tekmovanja v zabijanju (2006, 2009, 2010) se zadnja štiri leta spopada s postopno odpovedjo ledvic, o čemer je prvič javno spregovoril že oktobra 2022.

Njegovo zdravstveno stanje se je odtlej vztrajno poslabševalo, brez pomoči dializnega aparata pa bi po lastnih besedah lahko živel "samo še teden ali dva".

 | Avtor: X X
"Vem, da nimam več veliko časa, če ne dobim nove ledvice," je za Daily Mail povedal nekdanji košarkar, ki je med drugim igral za New York Knicks, Boston Celtics in Golden State Warriors. "Zavedam se, da se moje življenje izteka, zato poskušam kar najbolje izkoristiti vsak trenutek."

"Nekaterim ljudem telo zavrača dializo. Hvala bogu pri meni ni tako in lahko živim. Če ne bi hodil na dializo, ne bi preživel več kot teden ali dva. Stvar je resna, ne smem si privoščiti, da bi zamudil termin. Štiri ure na dan, tri dni na teden," je povedal.

Zaradi zdravljenja z dializo se redno sooča z bolečim bruhanjem, zaradi česar mora občasno prenočiti v bolnišnici. "Dializni aparat mi omogoča, da sem še vedno tukaj. Poskušam uživati v trenutkih, ko se počutim dobro. Hodim ven z družino in otroki, igram košarko in počnem stvari, ki me veselijo in ob katerih se spet počutim kot normalen človek," je povedal.

Poleg najsodobnejših metod zdravljenja se poslužuje tudi drugih priporočljivih ukrepov, kot sta zdrav način življenja in uravnotežena prehrana. "To je edini način, da preživim in čim dlje ostanem na tem svetu," je zaključil Robinson.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:22 13.april 2024.

    A bi nas to moralo zanimati..