Šport > Košarka
13 ogledov

Odklop Roya, Indiani gre rado v četrto

Dahntay Jones
1/20
Žurnal24 main
Večer drame v ligi NBA: Portland se je vrnil po 23 točkah zaostanka, Memphis pa jo je podkuril San Antoniu. Malo je manjkalo in Chicago Bulls bi se še četrtič v zadnji četrtini vrnili po zaostanku.

Poglejte galerijo presenečenj sobotnega večera v NBA.

Portland Trail Blazers so nadoknadili kar 23 točk zaostanka za zmago nad Dallasom 84:82. Brandon Roy je dosegel 18 od svojih 24 točk v zadnji četrtini, vključno z zmagovalnim košem. Blazers so preživeli dva poskusa Teličkov za tri, ki bi jim lahko prinesla zmago. "Še vedno ne dojemam. Neverjetna tekma in neverjeten preobrat,“ je dejal Roy. Izid v zmagah je tako izenačen na 2:2.

Memphis, osmouvrščeno moštvo zahodne konference, je presenetil favorizirani San Antonio, slavil z 91:88 in v zmagah vodi z 2:1. Grizliji so dobro krenili v tekmo, povedli s 14:4, zmago pa jim je zagotovila trojka Zacha Randolpha, ki je dal 25 točk, dobrih 41 sekund pred koncem. Pri San Antoniu je bil najučinkovitejši Manu Ginobili s 23 točkami.

V četrto gre rado – za Indiano
Indiana Pacers ostajajo v igri za drugo kolo končnice. Četrto tekmo proti Chicago Bullsom, najboljši ekipi rednega dela sezone, so dobili z 89:84. A le malo je manjkalo in zmago bi v zadnjih minutah zapravili. Spet! A gremo po vrsti: najprej prvi polčas. Domači so ga dobili so z 49:33. Bulls so zopet začeli nekoliko ležerno, večji del razlike pa so domači naredili v zadnjih petih minutah druge četrtine, ko so imeli delni izid 17:3. Nobena ekipa na teh štirih tekmah do tega trenutka ni vodila za 16 točk ali več. Pacers so pokazali več želje po zmagi, očitno so vanjo verjamejo bolj kot njihovi navijači, saj je bilo okoli polovico Conseco Fieldhousa v Indianapolisu v rdečih barvah navijačev Bullsov. Tem je v 12. minuti zastal dih, ko si je Derrick Rose lažje zvil gleženj. K sreči ni bilo hujšega, saj se je po minuti vrnil iz slačilnice in v drugi četrtini tudi na parket.

Po odmoru se razmerje moči na parketu ni spremenilo. Rose je imel v določenem trenutku razmerje zadetih metov le 4 proti 17. Ko je na začetku zadnje četrtine zgrešil deveti zaporedni met, so njegovi Bulls zaostajali že 64:80. A tako kot na prvih treh tekmah so v zadnjih šestih minutah strnili svoje vrste, stisnili v obrambi in začeli zadevati. Pacers so izgubljali nadzor nad igro in žogo (osem izgubljenih žog v zaključku tekme) in minuto pred koncem so se gostje približali na vsega pet točk zaostanka (bilo je tudi že 17 razlike). 17 sekund pred sireno je bilo že 84:85. Zadnje upanje Chicaga so bile osebne in zgrešeni meti domačih, a Danny Granger (s 24 točkami prvi strelec Indiane) je oba zadel - za plus tri. V zadnjem napadu so Biki iskali priložnost za tri, domači so se dobro branili in trojko je bil prisiljen vreči center Carlos Boozer - neuspešno! In tako je Indiana vendarle zmagala tekmo končnice.

Tri ekipe začele s 3:0
Derrick Rose
v prvem kolu končnice igra kot MVP. Indiana Pacers ga skušajo ustaviti na vsak način, a kaj ko je odličen tudi pri prostih metih in predvsem v zadnji četrtini. Carlos Boozer, Joakim Noah in Luol Deng pa za zmage Chicago Bullsov pomagajo predvsem v skoku. Podobno zanesljivo so na poti do drugega kola končnice Miami Heati in Boston Celtics. LeBron James, Dwyane Wade in Chris Bosh so premočni za Philadelphio 76ers, še posebej ker premalo daje Andre Igoudala. Medtem Celtics navdušujejo z odlično obrambo in najbolje organizirano in kolektivno igro v ligi - 31 podaj na zadnji tekmi (od tega 20 Rajona Ronda) pove vse. Obtem so se New York Knicks še "skregali" z žogo, ki jim ob vsaki drugi posesti spolzi iz rok, kot da bi šlo za vroč kostanj.

Orlando v zaostanku
Povsem drugače od Celticsov, a vseeno uspešno igrajo Los Angeles Lakers - mnogo bolj individualno, a ob dominantnosti centrske linije (Andrew Bynum, Pau Gasol in Lamar Odom) in zaenkrat zelo natančnim Kobejem Bryantom New Orleans Hornets nimajo veliko možnosti. Centri so tudi moč Mamphis Grizzliesov, a če bo Manu Ginobili zdrav, San Antonio Spursom ne bo težko priti naprej. Portland Trail Blazers bodo težko ponovili četrto tekmo in tako Dallas Mavericks ostajajo favoriti. V dvoboju Oklahome City Thunderja in Denver Nuggetsov še naprej odločata dva odlična napada - če bo J. R. Smith malo manj "soliral", Denver doma celo zmaga. Najbolj napet dvoboj je med Orlando Magici in Atlanto Hawks, kjer zasluženo vodijo Hawks, kjer s klopi navdušuje Jamal Crawford, medtem ko imajo pri Magicih še naprej obupno slab met iz igre njihovi ostrostrelci (predvsem Hedu Turkoglu in Jason Richardson).

Liga NBA, končnica, prvo kolo:

Vzhod

Indiana Pacers : Chicago Bulls 89:84 /1:3/
Granger 24, 10 sk., Hibbert 16, 10 sk., Price 10; Noah 21, 14. sk, Boozer 15, 13 sk., Deng 16, Rose, 15

V noči na ponedeljek:
Philadelphia 76ers - Miami Heat /0:3/
Orlando Magic – Atlanta Hawks /1:2/
Boston Celtics – New York Knicks /3:0/

Zahod

Portland Trail Blazers : Dallas Mavericks 84:82 /2:2/
Aldridge 27, Miller 18; Nowitzki 28, 10 sk., Kidd 24, 5 sk.

San Antonio Spurs : Memphis Grizzlies 88:91 /1:2/
Ginobili 23, Parker 16, Duncan 13, 11 sk.; Randolph 25, M. Gasol 17, 9 sk., Conley 14, 8 pod.

Oklahoma City Thunder : Denver Nuggets 97:94 /3:0/
Durant 26, Ibaka 22, 16 sk., Westbrook 23, 8 pod.; Smith, Nene (10 sk.) in Martin po 15

V noči na ponedeljek:
Los Angeles Lakers – New Orleans Hornets /2:1/

* v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.