Šport > Košarka
77 ogledov

"Odpadnika" in Dragić za visoko zmago nad Lakersi

Dragić Los Angeles Lakers Phoenix Suns liga NBA Reuters
Goran Dragić je spet presegel mejo desetih točk in pred božičem s Phoenix Suns premagal Los Angeles Lakers (117:90).

Gerald Green in Mike Plumlee sta bila zvezdi večera za Phoenix Suns. Prej nezaželena člana različnih ekip čez lužo in v ligi NBA, ki sta v klub prišla v menjavi za Luisa Scolaja, sta poleg Gorana Dragića ključna moža arizonskega moštva v letošnji sezoni. Green je proti Los Angeles Lakers zadel šest trojk (22 točk), Plumlee pa je 17 točkam pristavil za lastno kariero rekordnih 20 skokov.

Dragić je pri zmagi Phoenixa igral 29 minut, v tem času pa zbral 12 točk, sedem podaj, tri skoke in ukradeno žogo. Pri gostih zaradi poškodbe kolena ni igral prvi zvezdnik Kobe Bryant. Na parketu je bil sinoči tudi Beno Udrih, ki je z New York Knicks slavil pri Orlando Magic (103:98) in v 23 minutah dosegel deset točk in šest podaj.

D'Antoni: "Phoenix trenutno boljša ekipa"

"Ko dobiš igralce iz drugih ekip, ki morda niso dobili priložnosti, za katero menijo, da so si jo zaslužili, potem iz njih lahko izvlečeš tisto najboljše. To tudi počneta," je soigralca pohvalil še en junak Phoenixove sezone Channing Frye. Plumlee je v lanski sezoni za Indiana Pacers kot novinec odigral le 14 tekem, ob tretji zaporedni zmagi pa je bil ob njem nemočen tudi evropski in svetovni prvak Pau Gasol.

"Ti nizi, do katerih mu uspe priti ... Ne vem, če je tega sposobnih veliko fantov iz lige. Tega nismo pričakovali," je o Greenu, ki je zamenjal že sedem ekip v ligi NBA, zdaj pa na zadnjih treh obračunih skupno zadel že 16 trojk, povedal trener Jeff Hornacek. Zelo natančen je bil tudi Marcus Morris (5/6 za tri), ki je prispeval 19 točk, Phoenix pa je blestel tudi v skoku (62:39) za osmo zmago na deveti tekmi.

Forma za končnico

"Trenutno je Phoenix boljša ekipa od nas," je priznal tudi trener gostov Mike D'Antoni"Še posebej v tej situaciji," je še pristavil trener ekipe, pri kateri sta brez vnovič poškodovanega zvezdnika Bryanta breme nosila Nick Young (19 točk) in Jodie Meeks (18).

Green Marshall Phoenix Suns Los Angeles Lakers liga NBA | Avtor: Reuters Reuters
Phoenix je na dobri poti za uvrstitev v končnico. V domači dvorani je dosegel že 17. zmago v tej sezoni in tretjo po vrsti ter je pred božičnim premorom, ko bodo dvorane zaradi praznika en dan prazne, ob desetih porazih na petem mestu v zahodni konferenci.

Hornacek je tokrat nekoliko spočil udarni dvojec, ki ga tvorita Dragić in Eric Bledsoe. Dragić je pri zmagi Phoenixa igral 29 minut, v tem času pa zbral 12 točk, sedem podaj, tri skoke in ukradeno žogo. Bledsoe se je v 31 minutah na parketu ustavil pri 16 točkah, 11 skokih in sedmih podajah.

Knicks lahko tudi brez Anthonyja 

Zmage se je veselil še en Slovenec. Udrih je v gosteh na Floridi v 23 minutah dosegel 10 točk, ob tem pa imel še šest podaj in skok. Savinjčan je v zadnjih 26 sekundah zadel vseh šest prostih metov, s čimer so kratkohlačniki zadržali vodstvo ter slavili deveto zmago v tej sezoni. Na tekmi se je poškodoval osrednji igralec New Yorka Carmelo Anthony, ki je v tretji četrtini zapustil parket zaradi poškodbe gležnja, potem ko je prispeval 19 točk.

Aktualni prvaki Miami Heat so bili na robu poraza proti ekipi Atlanta Hawks. Pred koncem rednega dela tekme je vročica zaostajala za sedem točk, vendar pa je bil natančen LeBron James, ki je zadel dve trojki, Ray Allen pa vse tri proste mete osem sekund pred koncem. Vročica je tako izsilila podaljšek in slavila s 121:119. James je tekmo končal z 38 točkami, za 21. zmago v tej sezoni ter peto po vrsti.

Moštvo Indiana Pacers se je z zmago 103:86 nad Brooklyn Nets na vrhu lige NBA izenačilo s Portland Trail Blazers. Moštvi si delita najboljši statistični izid 23 zmag in pet porazov.

Liga NBA, rezultati:

Charlotte Bobcats : Milwaukee Bucks 111:110*
Cleveland Cavaliers : Detroit Pistons 92:115
Orlando Magic : New York Knicks 98:103
Brooklyn Nets : Indiana Pacers 86:103
Miami Heat : Atlanta Hawks 121:119*
Houston Rockets : Dallas Mavericks 104:111
Memphis Grizzlies : Utah Jazz 104:94
San Antonio Spurs : Toronto Raptors 112:99
Denver Nuggets : Golden State Warriors 81:89
Phoenix Suns : Los Angeles Lakers 117:90
Sacramento Kings : New Orleans Pelicans 100:113
* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.