Šport > Košarka
17 ogledov

Odpovedal tudi Parker

Tony Parker v Turčiji ne bo oblekel reprezentančnega dresa. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Tony Parker, prvi zvezdnik francoske košarkarske reprezentance, je odpovedal svoj nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu. Parker se bo raje posvetil pripravam na novo sezono v ligi NBA.
Avgusta se bom v Los Angelesu udeležil priprav za novo sezono. Želim v celoti okrevati in se pokazati v najboljši luči in dati v novi sezoni vse od sebe, kar pomeni, da po mojih vseh letošnjih težavah z zdravjem ne morem igrati še za Francijo.
Tony Parker

Francoski zvezdnik lige NBA Tony Parker je zavrnil poziv Francije, da bi na letošnjem svetovnem prvenstvu v košarki v Turčiji zaigral za reprezentanco. Parker se bo raje posvetil pripravam na novo sezono prvenstva severnoameriške košarkarske lige s svojim moštvom San Antonio Spurs.

"Avgusta se bom v Los Angelesu udeležil priprav za novo sezono. Želim v celoti okrevati in se pokazati v najboljši luči in dati v novi sezoni vse od sebe, kar pomeni, da po mojih vseh letošnjih težavah z zdravjem ne morem igrati še za Francijo," je na svoji spletni strani zapisal organizator igre. Parker je tako dal jasno vedeti, da Ostroge želijo, da se posveti le moštvu, da je njegova odločitev nepreklicna in da nastopov v ligi NBA nikakor ne smejo pokvariti morebitne poškodbe, ki bi jih dobil v reprezentančnem dresu. San Antoniu je pomagal osvojiti tri naslove prvakov lige NBA v letih 2003, 2005 in 2007.

Parkerju se sicer konec prihodnje sezone izteče pogodba, tudi po koncu pogodbe pa želi ostati v San Antoniu. "Ne želim iti stran, moje srce je tukaj," je še poudaril košarkar, ki družabne kronike polni tudi z zasebnim življenjem, poročen je s hollywoodsko zvezdnico Evo Longoria.

Svetovno prvenstvo bo v Turčiji od 28. avgusta do 12. septembra. Francija bo igrala v skupini D s Španijo, Litvo, Novo Zelandijo, Kanado in Libanonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.