Šport > Košarka
4 ogledov

Oklahoma: Mladi in borbeni

Kevin Durant je imel lani povprečje 25,3 točke na srečanje. Žurnal24 main
Mladost in borbenost sta glavna aduta ekipe Oklahoma City Thunder. Srce ekipe so mladi zvezdniki Kevin Durant, Jeff Green, Russell Westbrook in novinec James Harden.
Mladi in borbeni
Oklahoma City Thunder ima, kljub nekoliko slabšim rezultatom v zadnjih letih, verjetno najbolj zveste navijače v ligi. So namreč edina profesionalna športna ekipa v mestu. V končnico so se nazadnje uvrstili še kot Seattle SuperSonics v sezoni 2004/2005.

Mladi zvezdniki Kevin Durant, Jeff Green in Russell Westbrook predstavljajo srce ekipe. Da franšizo čaka svetla prihodnost, verjame tudi mladi direktor Sam Presti. Slednji je letos aprila dolgoročno zaposlil Scotta Brooksa kot glavnega trenerja, ki bo poskušal v kar se da kratkem času iz mladih in borbenih igralcev sestaviti kompaktno in zanesljivo ekipo. Oklahoma City bi imel lahko eno najboljših mladih moštev v ligi.

Durant glavno orožje v prihajajoči sezoni
Navijači polagajo največ upanja na 21-letnega Kevina Duranta. Drugi izbor iz nabora leta 2007 je bil v svoji krstni sezoni izbran tudi za novinca leta, njegova druga sezona je bila še nekoliko boljša, saj je lani dosegal kar 25,3 točke na tekmo. Da gre za mlado in izjemno talentirano moštvo, potrjuje tudi dejstvo, da bosta ob Durantu v prvi peterki najverjetneje zaigrala še Westbrook, četrti izbor iz leta 2008, ter Green, peti izbor iz leta 2007. Slednji je imel v pretekli sezoni povprečje 16,5 točke na tekmo, medtem ko je Westbrook dosegal povprečno 15,2 točke na 82 tekmah, dosegel pa je tudi trojnega dvojčka kot prvi novinec po letu 2004, ko je to uspelo Chrisu Paulu. Če bo v letošnji sezoni dobro zaigral še novinec James Harden, se Oklahomi obeta dobra sezona. "Imamo skupino odličnih fantov, mladih fantov, ki so zelo borbeni," je dejal Harden. "Ob takšni organizaciji bi moralo vse lepo steči."

Po odhodu Earla Watsona k Indiani Pacersom bo Westbrooka na mestu organizatorja igre dopolnjeval Shaun Livingston, ki še vedno ni popolnoma okreval po poškodbi kolena, ki jo je staknil že februarja 2007, za vsak slučaj je tu še veteran Kevin Ollie. V prvi peterki bo omenjeni mladi trojici najverjetneje pomagal še branilec Thabo Sefolosha, krilnemu centru Greenu bosta za vrat dihala rezervista Nick Collison in D.J. White. Na mestu centra pa bo prva izbira trenerja Scotta Brooksa Srb Nenad Krstić, njegova zamenjava pa prišlek iz Minnesote Etan Thomas.

Vroče vprašanje
:
Ali je čas za končnico?
Dobra druga polovica lanske sezone je dober obet za ekipo Thunder. Zahodna konferenca je v zadnjih letih vsekakor izgubila na kvaliteti in prav zaradi tega se odpira možnost tudi Oklahomi za naskok na osmo mesto. Čeprav gre za mlado in borbeno ekipo pa bi jim lahko pomanjkanje višine povzročilo ogromno težav v raketi, tako v obrambni, kakor tudi v napadalni polovici.

Pozor na novinca: James Harden
Harden je na univerzi Arizona State nedvomno dokazal, da gre za izjemno talentiranega branilca, vendar si na začetku verjetno ne bo mogel obetati kakšne vidnejše vloge v ekipi Oklahome.

Prišli: Kevin Ollie (Minnesota), Etan Thomas (Minnesota)
Odšli: Chucky Atkins (Minnesota), Damien Wilkins (Minnesota), Earl Watson (Indiana), Desmond Mason (Sacramento)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.