Šport > Košarka
13 ogledov

Oklahoma ponižala Bryanta & Co.

Kevin Durant Reuters
Oklahoma City Thunder je v prvi tekmi konferenčnega finala lige NBA na zahodu s kar 119:90 odpravila Los Angeles Lakers. Philadelphia 76ers proti Boston Celtics izid v zmagah izenačila na 1:1.

V drugi tekmi konferenčnega polfinala na vzhodu je moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Philadelphia 76ers v gosteh pri Boston Celtics izid v zmagah izenačilo na 1:1. Philadelphia je bila od gostiteljev boljša z 82:81. Tretjo tekmo bo v noči na četrtek gostila Philadelphia.

Philadelphia je tokrat prvič po letu 1982 dobila tekmo končnice proti Bostonu. In to kljub dejstvu, da je bila precej slabša v skoku. Boston je ujel kar 47 žog, Philadelphia 36. Tekmo je odločil Evan Turner s polaganjem 40 sekund pred koncem, nato pa je sledil festival prostih metov. Turner je tekmo končal z desetimi točkami, vključno z omenjenim polaganjem za vodstvo Philadelphie s 76:75. Dvanajst sekund pred koncem je dodal še dva prosta meta. Jrue Holiday je zbral 18 točk, Andre Igoudala pa 13. Za Boston je bil Kevin Garnett uspešen s 15 točkami in 12 skoki, Ray Allen je dosegel 17 točk.

"Vedeli smo, da lahko pričakujemo podobno tekmo kot prejšnjikrat. Naredili smo, kar je bilo potrebno, da smo zmagali, se pravi nasprotno kot smo to počeli na prvi tekmi," je po tekmi dejal Turner. "Našli smo pravo pot. Celotno sezono na takšnih tekmah nismo znali zmagati, zdaj pa naši fantje verjamejo, da to zmorejo. In lep občutek je to videti," pa je povedal trener Philadelphie Doug Collins.

V prvi tekmi konferenčnega polfinala na zahodu so zmagali gostitelji. Oklahoma City Thunder so bili visoko, s kar 119:90 boljši od ekipe Los Angeles Lakers. Russell Westbrook je zbral 27 točk, Kevin Durant pa 25, pri čemer so domači znali ustaviti prvega zvezdnika jezernikov Kobeja Bryanta, ki je ob koncu dosegel 20 točk. Oklahoma je ob polčasu vodila za 15 točk, nato pa pritisnila na plin in naredila delni izid 15:2.

V tekmi so gostitelji vodili tudi za 35 točk in tako kaznovali prekršek s komolcem, ki ga je na Jamesom Hardenom pred tremi tedni storil Metta World Peace. Prvi center Oklahome Kendrick Perkins se je kmalu po začetku tekme poškodoval in z bolečinami odšepal z igrišča. Poleg 20 točk Bryanta jih je toliko za jezernike prispeval še Andrew Bynum, ki je k temu dodal še 14 ujetih žog.

Liga NBA, končnica, konferenčni finale:

Vzhod:

Boston Celtics : Philadelphia 76ers 81:82 /1:1/
Allen 17, Garnett 15; Holiday 18, Iguodala 10

Zahod:
Oklahoma City Thunder : Los Angeles Lakers 119:90 /1:0/
Westbrook 27 in 9 podaj, Durant 25; Bryant in Bynum 20

// - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.