Šport > Košarka
8 ogledov

Oklahoma prva ekipa lige NBA

Kevin Durant Reuters
Košarkarji iz Oklahome so trenutno najboljša ekipa lige NBA. Sinoči so premagali Houston s 117:86 in tako prišli do izkupička 25-5. Pri vrhu je kar precejšnja gneča, saj je drugouvrščena Indiana le zmago zadaj, blizu pa so tudi Portland, Miami in San Antonio.

Prvi mož tekme v Oklahomi je bil domači zvezdnik in prvi strelec lige Kevin Durant s 33 točkami in 13 skoki. Zanj je to že sedma tekma v tej sezoni, na kateri je presegel mejo 30 točk in 10 skokov. Dobro se je odrezal tudi Reggie Jackson, ki nastopa namesto poškodovanega Russella Westbrooka. Dosegel je 16 točk in osem podaj. Na drugi strani je prvi zvezdnik Houstona Dwight Howard zbral komaj devet točk.

Na ostalih tekmah večera je Golden State po podaljšku premagal Cleveland, Orlando se je veselil zmage nad Atlanto, San Antonio je bil prepričljiv proti Sacramentu, LA Lakers pa so klonili doma proti Philadelphii.

Slovenka košarkarja tokrat nista stopila na parket. Beno Udrih z New Yorkom letos sploh ne bo več igral, Gorana Dragića in njegov Phoenix pa pred vstopom v novo leto čaka še gostovanje v Los Angelesu pri Clippers.

Liga NBA, izidi:

Orlando Magic : Atlanta Hawks 109:102
Cleveland Cavaliers : Golden State Warriors 104:108*
Oklahoma City Thunder : Houston Rockets 117:86
San Antonio Spurs : Sacramento Kings 112:104
Los Angeles Lakers : Philadelphia 76ers 104:111

* - zmaga po podaljšku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.