Šport > Košarka
12 ogledov

Oklahoma s ponovno zmago vrača udarec

Kevin Durant Reuters
Košarkarji Oklahome City Thunder so v finalu zahodnega dela severnoameriške lige NBA doma premagali San Antonio Spurs s 109:103 in izenačili izid v zmagah na 2:2. Prvi igralec tekme je bil ponovno Kevin Durant, ki je 18 od svojih 36 točk zbral v zadnjih sedmih minutah, Serge Ibaka pa je za domače dodal zanj rekordnih 26 točk.

Peta tekma bo v noči na torek po slovenskem času v San Antoniu. V finalu vzhodnega dela Miami Heat v dvoboju z moštvom Boston Celtics vodi z 2:1 v zmagah, četrta tekma pa bo v noči na ponedeljek v Bostonu.

Poleg Duranta in Ibake, ta je zadel vseh 11 metov iz igre, se je izkazal tudi Kendrick Perkins. Ne le zaradi petnajstih točk in devetih skokov, ampak tudi zaradi obrambnega učinka. "Odločala je obramba in uspešno prevzemanje igralcev. To nam je danes šlo zelo dobro od rok. Poleg izjemnega Duranta pa sta Ibaka in Perkins prikazala izvrstno igro tudi v napadu," je ocenil trener zmagovalcev Scott Brooks.

Serge Ibaka je v prvem polčasu dosegel več točk, kot Kevin Durant, Russell Westbrook in James Harden skupaj. Zgrešil ni niti enega meta iz igre (zadel je tudi vse štiri proste mete) in je le za en met zaostal za rekordom NBA v končnici. Vseh dvanajst metov iz igre je zadel Larry McNeill na tekmi Kansas Cityja in Omahe Kings 13. aprila 1975. S tem je Ibaka nadoknadil nov črn večer Russella Westbrooka, ki je tekmo zaključil z vsega sedmimi točkami in dvema zadetima metoma iz desetih poskusov iz igre.

Durant je zadel sedem od devetih poskusov v zadnji četrtini, v razmaku petih minut pa je nanizal kar 16 točk, kar so bili edini koši njegovega moštva v tem delu. Oklahoma je po njegovi zaslugi ušla preobratu, ki so ga pripravljali igralci San Antonia. Gostje so po zaostanku za 15 točk znižali razliko na vsega štiri koše, vendar jim je Durant preprečil zmago.

Tim Duncan (21 točk), Kawhi Leonard (17 točk, devet skokov), Manu Ginobili (13 točk) in Tony Parker ter Boris Diaw (po 12 točk) so doživel drugi poraz po 20 zaporednih zmagah. Ekipa Oklahoma City, ki je v končnici dobila vseh sedem tekem v svoji dvorani, bo skušala postati petnajsto moštvo, ki se je zgodovini lige prebilo v nadaljevanje tekmovanja po zaostanku z 0:2 v zmagah.

Liga NBA, konferenčni finale:

izid, 4. tekma:
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 109:103 /2:2/
Durant 36, Ibaka 26, Perkins 15; Duncan 21, Leonard 17, Ginobili 13

// - izid v zmagah


Komentarjev 1
  • grega.prebil 14:02 03.junij 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super igra manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se rokomet,kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.