Šport > Košarka
7 ogledov

Okorn ali Zdovc?

Gašper Okorn s svojimi izbranci v domači dvorani še ni izgubil. (Foto: ABA) Žurnal24 main
Po odhodu Aleksandra Džikića sta v ožji izbor za vročo in obenem mikavno Olimpijino klop prišla dva strokovnjaka: novi slovenski selektor Jure Zdovc in Gašper Okorn.
 

Preberite še ...

Džikić bi se vrnil
Sagadin? Ne, hvala

Iz Tivolija so sporočili, da sta kandidata za trenerski stolček Gašper Okorn in Jure Zdovc, dokončna izbira pa naj bi bila znana po tekmi s Tau Ceramico v Vittorii, ki bo v sredo. Po naših informacijah je bil v igri za vrnitev v Tivoli tudi Zmago Sagadin, novi selektor reprezentance Jure Zdovc pa je še vedno. Ta nam je povedal: "Na tem področju ni nič novega. Z Olimpijo v zadnjem času nisem imel stikov ." Nekoliko zgovornejši je bil Sagadin, ki pa je prav tako zavrnil hitro vrnitev v klub, ki ga je že popeljal do zaključnega turnirja četverice v Evroligi: "Z vodilnimi možmi Olimpije se nisem pogovarjal. To je sicer moj klub, ki ga nosim v srcu in v glavi. Nenazadnje sem v njem preživel 17 let. Nikoli mi ni bilo vseeno za Olimpijo in vedno sem ji pripravljen pomagati. Vendar vam zdaj kaj več ne morem povedati, saj me ni nihče poklical." Tako je glavni kandidat Gašper Okorn, ki bi se lahko na klopi zeleno-belih pridružil soimenjakoma Potočniku in Kolmanu. Edini problem bi lahko predstavljala pogodba, ki jo ima Okorn podpisano s poljsko prvoligaško ekipo Energa Czarni Słupsk. Vendar je izziv Evrolige zagotovo prevelik, da Okorn ne bi sprejel ponudbe Uniona Olimpije. Za tak korak se je enkrat že odločil, ko je na hitro zapustil Krko in odšel v Latvijo.

 

Iz Tivolija brez lovorike

Gašper Okorn je sicer že sedel na klopi najboljšega slovenskega košarkarskega kolektiva. V sezoni 2006/07 je v Evroligi zbral pet zmag in osem porazov, v jadranski ligi pa je s svojimi igralci desetkrat ugnal tekmece in jim prav tolikokrat moral priznati premoč. V finalih slovenskega pokala in državnega prvenstva ga je dvakrat premagal Memi Bečirović s Heliosom.

Komentar Šimeta Dmitrovića: Okorn bi bil dobra izbira
Vse več je kazalcev, da se na klop vrača Gašper Okorn. Na vprašanje, ali prihajajo v Tivoli, so Jure Zdovc, Zmago Sagadin, Tomo Mahorič in Memi Bečirović vsi odgovorili nikalno. Le Gašper Okorn je odgovoril z "Nimam komentarja". Odgovor, ki pove veliko. Če bi prav on postal novi stari strateg Olimpije, to sploh ne bi bilo slabo. Okorn s 35 leti spada med najperspektivnejše slovenske in evropske trenerje. Ima izkušnje z vodenjem evroligaša in slovi kot izjemno ambiciozen, delaven in študiozen trener, ki z avtoriteto v moštvu nima težav. Na klop zmajev je prvič sedel konec oktobra 2006, ko je odšel Tomo Mahorič, in v klubu zdržal do konca sezone. Prva epizoda v tivolskem moštvu je imela manjšo lepotno napako. Okorn je namreč ostal brez lovorike, zato mu motivacje v drugem poskusu ne bi manjkalo. Vodstvo kluba mora z novim trenerjem podpisati večletno pogodbo in mu dati čas, saj čez noč ni mogoče priti do uspeha. Za zgled si vodilni lahko vzamejo beograjskega Partizana, kjer je Duško Vujošević preživel številne viharje in klub popeljal do velikih uspehov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.