Šport > Košarka
31 ogledov

Okorn: Gregory je ključni igralec

Gašper Okorn s svojimi izbranci v domači dvorani še ni izgubil. (Foto: ABA) Žurnal24 main
Nekdanji trener Uniona Olimpije Gašper Okorn je poraza Olimpije v Atenah in v sredo v Valencii označil za znanstveno fantastiko. Vseeno je nad zeleno-belimi navdušen.

"Zadnja dva poraza, v Atenah in Valencii, sta znanstvena fantastika. Moje mnenje je, da je Olimpija na teh dveh tekmah delala napake, poraz pa je bil vseeno splet nesrečnih okoliščin," meni Gašper Okorn, ki pravi, da poraz ne bo pustil posledic. "Mislim, da ne. Olimpija je vedela, da je med Top16. Tekmi nista odločali o napredovanju, morda so bili košarkarji nekoliko preveč sproščeni. Vseeno je treba končnice analizirati in opozoriti, da se to ne bi ponovilo, ko bo res pomembno," dodaja Okorn.

Vsi visoki igralci Olimpije so po drugi strani odlični strelci. Zdovc ima v ekipi vsaj šest igralcev, ki so vsako tekmo sposobni doseči vsaj 10 točk, na parketu lahko prav vsak zadene izza črte. To je prava vrednost Olimpije.
  Gašper Okorn

Nekdanji trener zeleno-belih, ki drugo mesto zmajev v svoji skupini označuje za vrhunski rezultat, še bolj pa je navdušen nad predstavami v Stožicah, z optimizmom pričakuje nadaljevanje sezone v Evroligi: "Olimpija je igrala v najbolj izenačeni skupini, ki zagotovo spada v sam vrh po kakovosti v Evroligi. V drugih skupinah so izjemno močne zasedbe, vendar pa je bilo tudi kar nekaj moštev, ki se ne morejo kosati na najvišji ravni. V nadaljevanju se Olimpija ne sme nikogar bati, dokazala je, da so Stožice trdnjava, ki še ni padla. Tudi ekipa, kot je Barcelona, letos ni dominantna. Vsak je premagljiv, vse je možno. Če bi že mogel izpostaviti, kdo je najmočnejši v drugih skupinah, bi rekel Maccabi in Siena."

Statistika po rednem delu razkriva, da ima četa Jureta Zdovca največ rezerv v izgubljenih žogah, še več pa v skoku pod obema obročema. O slabšem skoku ima Okorn svoje mnenje: "To moramo razumeti. Gregory je prvi skakalec iz pozicije tri. To je ključni igralec Olimpije v tem trenutku. Jagodnik, Pinkney in Markota niso tipični igralci v raketi. Edina prava petica je Šermadini, ki bi lahko pod košem opravil več dela. Vendar pa ne bi rekel, da Olimpija potrebuje dominantnega skakalca. Zmagovalnega konja se ne menja. Vsi visoki igralci Olimpije so po drugi strani odlični strelci. Zdovc ima v ekipi vsaj šest igralcev, ki so vsako tekmo sposobni doseči vsaj 10 točk, na parketu lahko prav vsak zadene izza črte. To je prava vrednost Olimpije."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.