Šport > Košarka
2 ogledov

Okorn že na pragu Tivolija

Gašper Okorn je zadovoljen s tem, kar so Slovenci prikazali na prvih treh tekmah Žurnal24 main
Union Olimpija lahko kmalu dobi novega trenerja: potem ko so Jureta Zdovca iz kluba obvestili, da ni primeren, na seznamu kandidatov ostane le še Gašper Okorn.
 

Preberite še ...

Zmaji obljubljajo nov boj za zmago
Okorn ali Zdovc?

Gašperja Okorna v torek zvečer s poljskim klubom Energa Czarni Słupsk v pokalu EuroChallenge gostuje v Belgiji, nato pa bi se lahko kaj hitro vrnil v Ljubljano, kjer bi že vodil prvi trening Ljubljančanov po njihovi vrnitvi iz Vitorie. Jure Zdovc , ki naj bi bil drugi kandidat, je prevzem Uniona Olimpije namreč že zanikal: "To, da bi bil lahko jaz trener, je čisto sprenevedanje. V bistvu so me le obvestili, da nisem primeren kandidat za trenerja, ker sem postal selektor, in ne bi mogel opravljati še dela pri Olimpiji. To mi je danes sporočil predsednik kluba Dušan Mitič. Nič mi ni več jasno. Najprej so me razglasili za kandidata in to ne da bi se pogovorili z mano, nato pa so me sami tudi izločili."

V ponedeljek zgodaj popoldne je sicer direktor ljubljanskega kluba Igor Dolenc dejal, da upravni odbor potrebuje nekaj več časa, da sprejme pravilno odločitev. V igri za vrnitev v Tivoli naj bi bila tako Zdovc kot Gašper Okorn . "Ti imeni sta priplavali na površje. Težko pojasnim, zakaj. Oba imata svoje prednosti in pomanjkljivosti, o imenovanju pa bo odločal upravni odbor," je povedal direktor Uniona Olimpije, ki je še zatrdil: "Z Zdovcem še ni bil vzpostavljen resnejši kontakt, vendar še bo."


Jure Zdovc je zatrdil, da so mu iz kluba sporočili, da ni primeren. © Boštjan Tacol

 
 
 

To, da bi bil lahko jaz trener, je čisto sprenevedanje. V bistvu so me le obvestili, da nisem primeren kandidat za trenerja.

Jure Zdovc

 
Precej več pogovorov, za te skrbita Dolenc in Dušan Mitič , je bilo očitno opravljenih z Okornom, ki pa se bo moral o prekinitvi pogodbe dogovoriti s svojim dosedanjim delodajalcem. V oktobru je namreč sprejel ponudbo poljskega kluba iz Słupska. Pri Olimpiji so zatrdili, da se bo z omenjenim problemom moral Okorn spopasti sam in tako tudi sam nositi morebitne denarne posledice za prekinitev pogodbe. V poljskem klubu se včeraj ni nihče odzval na naše klice, mobilni telefon je imel izklopljen tudi Okorn. Ta že v prejšnjih dneh ni želel dajati izjav.

Vodilni možje Olimpije so napovedali, da bo pogodba z novim trenerjem sklenjena do konca sezone, ko bodo nato na podlagi uspehov (obvezni sta zmagi v pokalu in državnem prvenstvu) stekli tudi morebitni pogovori o podaljšanju sodelovanja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.