Šport > Košarka
0 ogledov

Okur: Eden od tistih večerov

Mehmet Okur je bil za sedem točk prekratek, da bi se "včlanil" v Utahov klub 50+ Žurnal24 main
Ponedeljkov večer v ligi NBA je bil večer Mehmeta Okurja. Turškemu reprezentantu se je očitno zdelo, da ne more zgrešiti. K zmagi Utaha je prispeval 43 točk in ustavil napad Indiane.
 

Liga NBA

Washington : Milwaukee 97:91
Boston
: Toronto 115:109*
New Jersey : Oklahoma City 103:99*
New Orleans : New York 95:101
Chicago : Portland 95:109
Utah
: Indiana 120:113
*po podaljšku

Mehmet Okur še nekaj časa ne bo pozabil tekme Utaha proti Indiani, saj je za pet točk izboljšal svoj dve leti star osebni strelski rekord, Utahu pa pomagal k četrti zaporedni zmagi. Z njegovo pomočjo so si namreč Jazzerji v domači dvorani po izenačenem prvem polčasu nekaj minut pred koncem tretje četrtine zagotovili 20 točk prednosti (96:76), ki pa jim sicer ni zadostovala za povsem miren zaključek tekme. Indiana je tudi s pomočjo slovenskega reprezentanta Raša Nesteroviča, ki je v 20 minutah na parketu zbral 12 točk, štiri podaje, dva skoka in dve blokadi, že do konca te četrtine prednost prepolovila, do konca tekme pa vztrajno grozila s preobratom.


Mehmet Okur je bil proti Indiani skoraj nezgrešljiv. © EPA

 
 
 

Odličen igralec je in pravi vzornik zame.

Kosta Koufos

 
A je bil neustavljivi Turek očitno prevelik zalogaj. Na parketu je prebil večji del tekme (nekaj več kot 40 minut), ta čas pa več kot učinkovito izkoristil. V statistiko je vpisal 43 točk (kar je dvainpolkrat več od njegovih 17 točk, kot jih letos v povprečju zbere na tekmo) in bil skoraj nezgrešljiv: zadel je 14 od 15 prostih metov in tri od štirih trojk. "Imel sem enega od tistih večerov, ko se mi zdi, da ne morem zgrešiti," je po tekmi pojasnjeval 211 centimetrov visoki turški reprezentant. "Vzel sem, kar so mi ponudili. In ponudili so mi odprte mete," je še dodal 29-letnik, ki sta mu k zmagi pomembno pomagala tudi Andrej Kirilenko in Deron Williams . Oba sta zbrala 23 točk, Kirilenko še 12 skokov, Williams pa 11 podaj, blestela pa sta predvsem v zaključku tekme, ko se je Okur v napadu že nekoliko iztrošil (v zadnji četrtini je prispeval le dve točki).

"Memo je osupljiv," je po tekmi o soigralcu, ki se lahko pohvali tudi s šampionskim prstanom – osvojil ga je z Detroitom v sezoni 2003/2004 – povedal Kirilenko. "Nocoj je bil vroč od začetka, pravzaprav že od zadnje tekme. Kar naprej je zadeval, zato smo mu poskušali čimvečkrat dati žogo. Ko je nekdo v taki strelski formi, ga je treba dobro izkoristiti," je še dodal Kirilenko, ki pa ni bil edini, ki ga predstava košarkarja iz zahodnoturškega mesta Yalova ob obali Marmarskega morja ni pustila hladnega.

 

Preberite še ...

Intervju: Toni Kukoč
Časovni stroj: Toni Kukoč

"Odličen igralec je in pravi vzornik zame," je o Turku, ki se je v mladosti navduševal nad Tonijem Kukočem , povedal Američan grškega rodu Kosta Koufos , sicer novinec v ligi NBA. "Kapo dol pred njim," pa je o najbolj zaslužnem igralcu za poraz Indiane povedal njen trener Jim O'Brien , ki se lahko tolaži le s tem, da je njegovim varovancem uspelo preprečiti Okurju, da bi se pridružil četverici Utahovih igralcev, ki so na tekmo že dosegli vsaj 50 točk (Karl Malone, Adrian Dantley, Pete Maravich in Truck Robinson).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.