Šport > Košarka
19 ogledov

Olaj ponižal Zmaje, Krka slavila v Splitu

Prepelič Ilievski Cedevita Union Olimpija liga ABA ABA
Košarkarji Uniona Olimpije so v 21. kolu lige Aba v gosteh visoko z 72:89 izgubili proti zadnjeuvrščeni ekipi Szolnoki Olaj. Zmaji imajo tako le še teoretične možnosti za uvrstitev v evropska tekmovanja v prihodnji sezoni. Nadvse uspešno je trenersko pot na klopi Krke začel Gašper Potočnik, saj so Novomeščani v gosteh z 71:61 premagali Split.

Košarkarji Uniona Olimpije so proti zadnjeuvrščeni ekipi v ligi Aba doživeli enega najhujših porazov v sezoni, ki jih je hkrati močno oddaljil od višjih ciljev oziroma uvrstitve v evropska tekmovanja v prihodnji sezoni. Madžarski predstavnik iz Szolnoka je Ljubljančane nadigral v vseh pogledih in zasluženo zmagal z visokimi 17 točkami razlike.

Pet krogov pred koncem rednega dela ima Union Olimpija le še teoretične možnosti za uvrstitev med prvih pet moštev, ob tem, da ji niti razpored tekem ni najbolj po godu. V prihodnjem krogu bo gostovala v Beogradu pri Partizanu, nato jo čaka domača preizkušnja s Krko, v zadnjih treh krogih pa še dve gostovanji pri Ciboni in Budućnosti ter domača tekma s Širokim Brijegom.

Union Olimpija Budućnost VOLI liga ABA dvorana Stožice Blažić Baynes Popović blo | Avtor: Nebojša Tejić/ABA Nebojša Tejić/ABA
Če je po prvem polčasu navkljub katastrofalni predstavi v obrambi še tlel kanček upanja na preobrat, pa je ta dokončno ugasnil sredi tretje četrtine, ko je bilo jasno, da ljubljanski košarkarji niso kos domači zasedbi. Ta se je v 27. minuti prebila do prednosti 56:39, razliko pa je v zadnji četrtini še povišala in na koncu postavila klubski rekord po doseženih točkah v rednem delu lige Aba.

Union Olimpija je zadela vsega tri trojke, zgrešila osem prostih metov, glavna aduta Klemen Prepelič in Jaka Blažič pa sta skupaj dosegla osem točk in iz igre skupaj metala katastrofalnih 2:17.

Potočnik začel z zmago

Košarkarji Krke so pod vodstvom novega trenerja Gašperja Potočnika zabeležili deveto zmago v ligi Aba in tako prekinili niz treh porazov, dveh v regionalni ligi in bolečega v polfinalu pokala Spar, ki je Aleksandra Sekulića stal trenerskega mesta.

Novomeščani so bili prepričljivo boljši od Splita, ki je imel precej omejen igralski kader. Povsem drugače kot Krka, ki je po daljšem času nastopila v popolni zasedbi in izkoristila daljšo klop. Že v prvem polčasu, ki ga je Krka dobila s 36:26, se je med strelce vpisalo osem igralcev, do konca tekme pa devet. Znova je izstopal Domen Lorbek, ki je dosegel 25 točk ob metu 5:7 za dve točki, 2:3 izza črte 6,75 in 9:9 s kazenske črte. Imel je še tri skoke, dve podaji in ukradeni žogi, nad njim pa so tekmeci naredili osem osebnih napak. Skupno je to naneslo statistični indeks 34, s katerim je Lorbek med glavnimi kandidati za naziv MVP kroga.

V drugem polčasu se je Split sicer prebil v vodstvo (50:49), vendar le za kratek čas, saj je Krka z delnim izidom 13:0 znova prevzela pobudo in prišla do zanesljive zmage.

Liga Aba, 21. kolo:

Szolnoki Olaj : Union Olimpija 89:72 (17:25, 31:44, 45:62)
Šehović 19, Horvath 18; Murić 21, Omić 17

Split : Krka 61:71 (13:14, 26:36, 47:47)
Dijan 20, Vukušić 12; Lorbek 25, Lalić 11

Budućnost : Široki 65:57 (54:36, 38:27, 16:13)
Popović 16, Bost 13; Ramljak 9, Barać 9

Nedelja ob 17.00:
Cedevita - MZT Skopje Aerodrom

Ob 21.00:
Crvena zvezda Telekom - Partizan mt:s

Ponedeljek ob 20.30:
Igokea - Zadar
Radnički - Cibona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.