Šport > Košarka
17 ogledov

Olimpija brez možnosti proti Barceloni

Lorbek Green Olimpija Barcelona
1/24
Boštjan Tacol
Košarkarji Union Olimpije v prvem kolu Evrolige v Stožicah niso imeli možnosti proti zvezdniški Barceloni, ki je slavila s 86:64. Zmaji bodo morali priložnost za zmago iskati drugje.

Košarkarji Uniona Olimpije so dvanajsto sezono Evrolige začeli s porazom v dvorani Stožice. Pred približno 9000 gledalci jih je pričakovano premagala ena najboljših zasedb v Evropi Regal Barcelona.

Ljubljančani niso bili dorasel tekmec, saj niti za trenutek niso uspeli ogroziti zmage gostov, ki so vseh štirideset minut igrali v enakomernem ritmu in vztrajno ter zanesljivo lomili tekmeca. Union Olimpija bo tako morala počakati na prvo zmago v Evroligi; prihodnji teden jo čaka zahtevno gostovanje v Italiji pri Montepaschi Sieni, naslednjo tekmo v Stožicah pa bo igrala 2. novembra proti poljskemu Prokomu. V skupini D sta poleg omenjenih še turški Galatasaray in ruski Unics iz Kazana.

Čeprav je domači strateg Sašo Filipovski pred tekmo poudarjal, da je edini ključ do uspeha proti tako raznovrstni zasedbi, kot je Bracelona, zgolj in samo igra v obrambi, se njegovi varovanci niso ravno izkazali v tem elementu. V ospredju so bili le v uvodu (10:5), ko so tudi prvič spoznali pravo moč tekmeca. Ta je namreč potreboval le nekaj minut, da je obrnil rezultat na semaforju (15:24) in zagospodaril v hramu slovenskega športa.

Od tu dalje je Union Olimpija Katalonce gledala le še v hrbet. Res, da se je nekajkrat nevarno približala - 40:47 v 25. minuti ali ob koncu tretje četrtine na 51:61, toda Barcelona je bila tokrat enostavno za nekaj razredov boljši tekmec. Vsi dvomi o zmagovalcu so bili rešeni sredi zadnjega dela, ko so gostje po nizu uspešnih akcij v napadu povedli s 75:56.

Najboljši posameznik pri zeleno-belih je bil Danny Green s 17 točkami, eno manj je zbral Ratko Varda, drugi najvišji statistični količnik pa ima Damir Markota, ki je imel ob petih točkah še osem skokov.

Izjavi po tekmi:

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije:
"Čestitam Barceloni, imajo zares močno ekipo. Nisem zadovoljen z načinom kako smo odigrali to tekmo. Preveč smo spoštovali tekmeca, kar se je pokazalo v agresivnosti in v osebnih napakah. To da smo naredili zgolj 14 osebnih napak, ne pomnim. Igrali smo premalo agresivno in premehko. Želimo in moramo se naučiti igrati bolj agresivno, kljub novim pravilom, ki to nekako onemogočajo. Po drugi strani smo zgrešili preveč prostih metov, imeli smo preveč izgubljenih žog, ki so jih gostje realizirali v protinapadih. Naši igralci so bili nerazpoloženi v napadu in zato tudi nismo morali presenetiti Barcelone. Smo izjemno neizkušeni in rabimo več takih težkih tekem. Več kot očitno so nekateri pregoreli v želji in so odigrali pod pričakovanji."

Xavi Pascual, trener Barcelone:
"Današnjo tekmo smo dobili predvsem po  zaslugi dobre obrambe. Kadar koli se je Union Olimpija približala, smo jih z odličnimi protinapadi zaustavili. Ljubljančani so dobra ekipa, ki je zelo dobro vodena, zato jih nismo podcenjevali in smo se na njih temeljito pripravili."

Evroliga, 1. kolo:

Skupina D

Union Olimpija : Barcelona 64:86 (51:61, 30:41, 19:24)
Green 17, Varda 16; Huertas 17, Mickael 15, Vazquez 10, Lorbek 7

Unics : Montepaschi Siena 71:79 (55:64, 44:43, 24:20)
Domercant 30, Jawai 11; McCalebb 17, Kaukenas 15, Andersen 13

Asseco Prokom : Galatasaray 72:76 (48:64, 37:32, 19:21)
Motiejunas in Hrycaniuk 15, Lafayette 12; Lakovič 21, 4 as., Shumpert 12, Andrić 11

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 21:08 23.oktober 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.