Šport > Košarka
13 ogledov

Olimpija brez možnosti sredi Moskve

Kenny Gregory Nikita Kurbanov
1/4
Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so na tekmi četrtega kola Evrolige na gostovanju pri CSKA-ju klonili s 55:65, čeprav so zmaji, ki ostajajo na vrhu skupine D, izgubili zgolj prvo četrtino!

Ko je Olimpija prvič in edinkrat na tekmi povedla v tretji minuti po trojki Vlada Ilievskega s 3:2, najbrž ni nihče pomislil, da bodo zmaji do konca prve četrtine dosegli zgolj še dve točki. A tako je bilo. In začetno nerazpoloženost medlih zmajev, ki so v prvem polčasu skupaj komajda spravili kakšno akcijo, so izkoristili košarkarji CSKA-ja, ki so s povprečno igro v prvem polčasu prišli do vodstva s 15 točkami (34:19). Za zmaje bi lahko bilo še huje, saj so Rusi vodili že za 22!

Tretja četrtina se je z delnim izidom 14:7 začela bolje za Olimpijo, ki je nekajkrat nevarno zapretila, a do popolnega približanja predvsem zaradi velikega števila izgubljenih žog (na koncu 16), slabega meta in skoka ni prišla. Zgodba v zadnji četrtini je bila podobna, saj so zmaji, pri katerih je nocoj kot edini blestel Kevinn Pinkney (26 točk), nekajkrat prišli do zaostanka sedmih točk, dlje pa po zgrešenih metih za tri točke ni šlo. Duško Vujošević - Dule je tako dobil še četrto tekmo proti Juretu Zdovcu, odkar ta vodi ljubljanski klub. Zdovc je tokrat presenetljivo malo minut namenil gruzijskemu centru Giorgiju Šermadiniju, ki je igral vsega pet minut! Po tekmi trener zmajev razumljivo ni bil zadovoljen. ''Čestitam Dušku Vujoševiću za popolnoma zasluženo zmago. Imeli smo svoje priložnosti, toda ko je CSKA v položaju, ko nujno mora zmagati, je težko nadoknaditi 22 točk zaostanka. Podobne težave smo imeli že v prejšnjih kolih, ko smo začeli preveč počasi, brez prekrškov in idej v napadu. V Moskvo nismo prišli z zmagovalno mentaliteto. V naši skupini se lahko zgodi karkoli.''


Matjaž Smodiš se v enajstih minutah igre ni vpisal med "ruske" strelce, pri katerih je tokrat prednjačil še lani "zagrebški sosed" Jamont Gordon (15 točk).

 

Evroliga, skupina D, 4. kolo:

Lestvica:
1. Olimpija 7 točk
2. Panathinaikos 5 (-1)
3. Efes Pilsen 5 (-1)
4. CSKA 5
5. AJ Milano 4 (-1)
6. Valencia 4 (-1)

CSKA Moskva : Union Olimpija 65:55 (20:5, 14:14, 17:20, 16:14)
Gordon 15, Langdon 12, Šved 10, Smodiš brez točke v 11 minutah; Pinkney 26, Ilievski 9, Gregory 6, Vrkić 5, Jagodnik 4, Markota 3, Šermadini 2

Četrtek, ob 20.45:
Valencia – AJ Milano
Panathinaikos – Efes Pilsen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.