Šport > Košarka
13 ogledov

Olimpija čaka drugega finalista

final 4 liga NLB polfinale Union Olimpija Cibona Jure Zdovc Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so bili v končnici izenačene in trde tekmi v Šentjurju vendarle bolj zbrani, tako so prišli do druge zmage in sedaj čakajo nasprotnika v finalu lige Telemach.

Košarkarji Uniona Olimpije so se pričakovano uvrstili v finale lige Telemach. Proti zmagovalcu dvoboja med Krko in Heliosom, kjer bo potrebna še tretja odločilna tekma, se bodo v seriji na tri zmage potegovali za svojo šestnajsto lovoriko v samostojni Sloveniji.

Šentjur se je tako na prvi tekmi v Tivoliju kot na drugi v domači dvorani OŠ Hruševec predstavil kot dostojen tekmec, ki se je upravičeno prvič v zgodovini kluba uvrstil med štiri najboljša slovenska moštva. Ob nekoliko bolj zbrani končnici bi lahko izsili tudi tretjo tekmo. Žal je košarkarski praznik pred polno dvorano v Šentjurju pokvarila sodniška trojka, ki je s kopico zgrešenih in dvomljivih odločitev vnesla nemir in jezo v oba tabora.

Zahvalil bi se številčni zvesti publiki, igralcem za korektno in pošteno delo v celi sezoni in predsedniku kluba Jožetu Palčniku, ki je kljub temu, da smo ostali brez glavnega sponzorja, zagotovil vse pogoje za delo,
Damjan Novakovič, trener Šentjurja

Če so Zmaji na prvi tekmi dokaj suvereno prišli do prve zmage, pa so se morali za drugo krepko potruditi. Ko je v 28. minuti semafor kazal rezultat 71:60 za Šentjur, so bili gledalci v dvorani na nogah, domači košarkarji pa na poti velike senzacije. Toda peta osebna napaka Marcusa Angela Crenshawa je domačo zasedbo precej oslabila, breme odgovornosti pa najboljši strelec lige Sandi Čebular ni najbolje prenesel. Njegove številne izgubljene žoge so Unionu Olimpiji omogočile vrnitev v igro (71:71) in nato tudi zmago v napeti končnici.

Čebular je sicer 100 sekund pred iztekom časa zadel za 81:81, toda isti igralec se malo prej ni najbolje znašel na črti prostih metov, v zaključku tekme (81:83), ko bi lahko Šentjur s trojko celo povedel, pa je spet izgubil žogo in tako zapravil vse možnosti za presenečenje. Zmago Ljubljančanov sta z zbranim izvajanjem prostih metov potrdila Sašo Ožbolt in Edin Bavčić.

"Z izjemo začetka smo tekmo odigrali odlično, a na žalost padli v zadnji četrtini, saj smo ostali brez Crenshawa, trojka Čebular-Ferme-Lapornik pa je bila zelo utrujena, kar se je poznalo pri zgrešenih metih. Zahvalil bi se številčni zvesti publiki, igralcem za korektno in pošteno delo v celi sezoni in predsedniku kluba Jožetu Palčniku, ki je kljub temu, da smo ostali brez glavnega sponzorja, zagotovil vse pogoje za delo," je bil kljub porazu poln pohval Damjan Novakovič, trener Šentjurja. Precej jedrnat je bil Jure Zdovc, ki že razmišlja o finalu: "Tekma je bila napeta do konca, v svojo korist pa smo jo prevesili šele na koncu, ko smo končno začeli skakati za žogami. Šentjur se je izredno izkazal in si povsem zaslužil polfinale. Upam, da poškodbe Stipeta Modriča, Vlatka Ilievskega in Edina Bavčića niso hude, saj nas kmalu čaka finale lige Telemach, za katerega imamo teden dni časa, da se pripravimo."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Košarkarji Heliosa so izenačili izid v zmagah na 1:1 in izsilili odločilno tretjo tekmo, ki bo v torek v Novem mestu. Za Domžalčane je to šele prva zmaga nad Novomeščani v tej sezoni oziroma po šestih medsebojnih tekmah. Čeprav je Helios na začetku zadnje četrtine vodil že s 64:52, se je moral za zmago pošteno potruditi. Petminutni strelski post je namreč Krko vrnil v igro in če Domžalčani v svojih vrstah ne bi imeli Klemna Lorbka, bi se lahko polfinale končal že po drugi tekmi.

"Razen prvih pet minut, v katerih nismo dobro igrali, smo se predstavili z dobro igro in ko smo ujeli ritem ter bili bolj agresivni, tudi prelomili srečanje. Fantom gredo vse pohvale, saj ni lahko igrati proti tekmecu, ki te je v isti sezoni že petkrat premagal," je po tekmi povedal trener Heliosa Ivan Sunara.

Liga Telemach, polfinale, 2. tekmi:

Šentjur : Union Olimpija 81:85 (28:31, 51:48, 71:68)
Čebular 22, Ručigaj 14; Ilievski 25, Ožbolt

Helios : Krka 72:67 (19:20, 26:15, 11:15, 16:17)
Snow 20, Laškevič 14; Marcelić 14, Pavič 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.