Šport > Košarka
14 ogledov

Olimpija do zmage pod košem

Sašo Filipovski Anže Petkovšek
Košarkarji Uniona Olimpije v 2. kolu Evrolige danes ob 21. uri gostujejo v Milanu pri Olimpii. Sašo Filipovski napoveduje, da je pot do zmage v dobri igri pod košem.
Dobre predstave proti Efes Pilsnu so povzročile pravi naval na karte za domače tekme Olimpije v Stožicah. Za tekmo proti Panathinaikosu prihodnji četrtek gredo vstopnice za med.

Košarkarji iz Milana so v prvem kolu Evrolige presenetljivo visoko v Moskvi premagali CSKA in ob Union Olimpiji veljajo za največje presenečenje prvega kola tekmovanja.

Pomočnik trenerja pri moskovskem CSKA-ju Sašo Filipovski je naštel kar nekaj vzrokov za presenetljiv poraz proti Italijanom: "Več kot mesec dni smo bili brez Holdna, seznam poškodb je dolg, za nameček pa smo se le tri dni pred prvo tekmo Evrolige vrnili z dolgega gostovanja po ZDA. Časovna razlika se je še poznala. Proti Milanu smo igrali brez prave energije in utrujeni, zato ta tekma ni bila pravi pokazatelj naše moči."

Posamezniki so zelo kakovostni, za tri točke znajo zadeti tudi centri. Niso pa nepremagljivi. Najšibkejši so pod košem.
Sašo Filipovski o ekipi AJ Milana.

Filipovski vseeno meni, da ekipe AJ Milana ne gre za podcenjevati, saj gre za zelo stabilno ekipo, v katero so lastniki vložili visoka denarna sredstva in imajo velika pričakovanja. V domačem prvenstvu želijo premagati Sieno, v Evroligi pa imajo cilj uvrstitev na zaključni turnir četverice. "Posamezniki so zelo kakovostni, za tri točke znajo zadeti tudi centri. Niso pa nepremagljivi. Najšibkejši so pod košem. Njihova centra Mancinelli in Pecherov sta igralca, ki nista zmožna pokrivati  igralcev pod košem. Po drugi strani so vsi zelo agresivni, pritisk vršijo po celem igrišču, imajo veliko ukradenih žog in posledično nasprotnih napadov. Šibka točka je met iz igre, ki ga poskušajo nadomestiti z dobrimi atletskimi sposobnostmi in prodori," dodaja Filipovski, ki je v svoji trenerski karieri vodil tudi Olimpijo.

Centri Milana ne bodo mogli tako zadevati, kot so proti nam. Kar sta Mancinelli in Pecherov zadela proti nam, ne verjamem, da bosta tudi proti Olimpiji.
Sašo Filipovski

"Veseli me, da se Olimpija pobira in da se zadeve urejajo. Glede na stanje je ekipa dobro pripravljena, navdušili so me navijači, ki so pripravili noro vzdušje. Mislim, da se bodo počasi uredile tudi finance. Pot do tega je še dolga, Olimpiji pa želim vse najboljše v tej sezoni. Efes je izredno dobra ekipa z dobrimi posamezniki, kar je še dodaten pokazatelj, da je Olimpija letos močna," še dodaja nekdanji trener zmajev, ki možnosti za zmago Olimpije na gostovanju v Italiji ocenjuje na 50:50. "Centri Milana ne bodo mogli tako zadevati, kot so proti nam. Kar sta Mancinelli in Pecherov zadela proti nam, ne verjamem, da bosta tudi proti Olimpiji," zaključuje Filipovski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.