Šport > Košarka
20 ogledov

"Olimpija doma izjemno močna"

"Gledalcem želimo prikazati lepo srečanje in upam, da bomo lahko šli v korak z O Žurnal24 main
Union Olimpija se bo v sredo (20.45) poslovila od domačega občinstva. Poslednji evroligaški tekmec v dvorani Stožice se imenuje Roma. Pred tekmo smo pokramljali z njenim trenerjem Sašem Filipovskim.

Sašo Filipovski, ki je Olimpijo nekdaj vodil kot glavni trener in pomočnik, že dober mesec dni sedi na klopi Lottomatice. Rimljanom je doslej Olimpija zadala enega od štirih porazov, in sicer najtesnejšega, pred tekmo v Stožicah pa rimska vojska nikakor ni brez ranjencev.

Daljši intervju s Sašem Filipovskim, v katerem se je razgovoril o kulinarični in kulturni plati Rima, odnosih z legendarnim Bogdanom Tanjevićem in pričakovanjih pred krstnim nastopom v Stožicah, bomo objavili v torek dopoldne.

"Oboji smo izgubili vsakršne možnosti za napredovanje. Mi se bolj osredotočamo na italijansko prvenstvo, ki je izjemno močno. Jasno pa je, da želimo izkoristiti ostali evroligaški tekmi za izkušnje in dvig igre. Olimpija je v Ljubljani bolj ali manj nepremagljiva. Izgubila je le z Barcelono in Maccabijem. Trinajst tisoč gledalcev, velika podpora s tribun … Za nas bo to dober test, zlasti v trenutkih, ko šesti igralec Olimpiji da krila in se je sposobna v nekaj minutah razigrati, doseči veliko točk iz protinapadov in metov z razdalje," se odlik zmajev še kako dobro zaveda njihov nekdanji trener.

Zaveda pa se tudi pomanjkljivosti svojega moštva. Zato Filipovski vlogo favorita jasno prepušča Olimpiji, obenem pa s tem zmanjšuje breme lastnemu moštvu. "Manjka nam kar nekaj igralcev. Angelo Gigli se počasi vrača. Pomagal nam je proti Barceloni, vendar je vprašanje, ali bo lahko igral, saj mu koleno oteka. Imeli smo kar nekaj težkih tekem zaporedoma. Pričakujem, da bodo moji igralci odigrali dobro, ne glede na to, da to srečanje ne odloča o nadaljevanju v Evroligi. Gledalcem želimo prikazati lepo srečanje in upam, da bomo lahko šli v korak z Olimpijo, ki je na domačem parketu premagala velika imena. Vemo, da je Olimpija izjemno močna doma in na papirju jasen favorit. Ljubljančani se želijo od svojega občinstva posloviti z zmago," je še dejal Sašo Filipovski. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.