Šport > Košarka
18 ogledov

Olimpija druga iz Gdanska

Vlado Ilievski je imel ob 15 točkah kar 12 podaj. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Union Olimpija je morala po podaljšku v finalu pripravljalnega turnirja na Poljskem v Gdansku priznati premoč italijanski Montepaschi Sieni. Končni rezultat je bil 94:91. Jure Zdovc kljub temu zadovoljen.

Igralci trenerja Jureta Zdovca so zaostajali večino tekme, a v zadnji četrtini hrabro ujeli nasprotnika in izsilili podaljšek. V dodatnem času so bili bolj zbrani igralci Siene, saj je Union Olimpija zapravila kar nekaj pomembnih prostih metov.

V malem finalu turnirja je domači Asseco Prokom visoko ugnal litovski Lietuvos Rytas. Končni rezultat je bil 90:67.

Največ točk je za Union Olimpijo dosegel Goran Jagodnik (22), Kenny Gregory jih je prispeval 19. Vlado Ilievski je bil odličen s 15 točkami in kar 12 podajami. Na drugi strani je David Moss dosegel 22 in Rimantas Kaukenas 18 točk za Sieno. Litovec je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca turnirja. Olimpijin Goran Jagodnik je bil izbran v idealno peterko turnirja, poleg njega še Brown (Prokom), Kaukenas (Siena), Moss (Siena) in Varda (Prokom).

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije, je po turnirju dejal: "Zadovoljen sem s pristopom igralcev in nasploh turnirjem samim. Kljub vsemu bi to tekmo morali zmagati. Skupaj smo zgolj nekaj dni, a vseeno so se prišleki odlično ujeli z ekipo. Še vedno igramo praktično zgolj samo s enim organizatorjem igre in centrom, tako da sem s predstavami zadovoljen. Vseeno bo potrebno še veliko stvari popraviti v naslednjih tednih."

Montepaschi Siena : Union Olimpija 94:91
Moss 22, Kaukenas 18; Jagodnik 22, Gregory 19, Ilievski 15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.