Šport > Košarka
49 ogledov

Olimpija v Fibini ligi prvakov

košarka Saša Despot
Košarkarski državni prvaki ljubljanske Olimpije bodo v prihodnji sezoni zaigrali v ligi prvakov pod okriljem Mednarodne košarkarske zveze (Fiba), so danes potrdili na spletnih straneh mednarodne federacije.

Ljubljanska Olimpija je ostala brez nastopa v evropskem pokalu, eurocupu, v prihodnji sezoni. Košarkarji iz prestolnice so v tem po kakovosti drugorazrednem evropskem tekmovanju nastopali v zadnjih štirih sezonah, a si v treh primerih sodelovanja niso priigrali z uvrstitvijo v ligi ABA, temveč so prejeli posebno povabilo.

Potem ko povabila za igranje v eurocupu ni bilo, bodo ljubljanski košarkarji kot novi državni prvaki sodelovali v Fibini ligi prvakov, kjer je lani slovenske barve branil Helios.

"Z velikim zadovoljstvom izrekam dobrodošlico Olimpiji Ljubljana v košarkarski ligi prvakov. Prepričan sem, da bo sodelovanje kluba s takšno opazno zgodovino in dosežki prineslo nekaj posebnega našemu tekmovanju ter bo pomenilo tudi posebno izkušnjo za navijače," je sporočil prvi mož tekmovanja Patrick Comninos.

Sezona Fibine lige prvakov se bo začela 10. oktobra. V rednem delu se bo merilo 32 klubov, 24 se je v to tekmovanje uvrstilo neposredno, osem pa bo sodelovalo prek kvalifikacij.

Moštva bodo razdeljena v štiri skupine po osem ekip, v naslednji krog pa se bodo nato uvrstile najboljše štiri zasedbe iz vsake skupine. Najboljša štiri moštva se bodo nato za naslov pomerila v sklepnem delu turnirja, final four.

Žreb skupin bo v torek, 11. julija, v Ženevi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.