Šport > Košarka
0 ogledov

Olimpija ima prvi okrepitvi

Bavčića je pred tremi leti na naboru za ligo NBA izbralo moštvo iz Toronta. Žurnal24 main
Po pričakovanjih sta za Union Olimpijo podpisala Edin Bavčić in Dušan Đorđević. Iz Tivolija kot prva odhajata Lorinza Harrington in Aleksej Nešović.

Na novinarski konferenci je vodstvo Uniona Olimpije potrdilo, kar smo vam sporočili že v ponedeljek. Edin Bavčić in Dušan Đorđević sta prvi okrepitvi za prihodnjo sezono. Oba sta podpisala za dve leti. V ekipi ne bosta prevzela katere od glavnih vlog, bosta pa po besedah trenerja Jureta Zdovca dobra rotacijska igralca. Bavčić je star 25 let, visok 210 centimetrov in igra na položaju krilnega centra, lahko tudi krila. Gre za atraktivnega košarkarja z dobrim metom, ki ga je ljubljansko občinstvo spoznalo, ko je bil še član Bosne. 26-letni in 195 centimetrov visoki branilec Đorđević pa je v zadnji sezoni najboljšo igro v dresu Bosne prikazal ravno v Tivoliju. Je spreten organizator igre in dober strelec z razdalje. "Postavlja se koncept igre, kar nam je všeč in bomo s tem nadaljevali. Zdovc je v ekipo prinesel vzdušje, igralci se bodrijo med seboj, spodbujajo jih igralci s klopi," je bil z dinamiko moštva zadovoljen predsednik Dušan Mitič.

Harrington Olimpijo zapušča po vsega pol leta. © Boštjan Tacol

 
Kot prva iz letošnje Olimpijine ekipe Tivoli zapuščata Lorinza Harrington in Aleksej Nešović . Pogodbi sta jima potekli, klub pa jih ne bo podaljšal. Pogodbi sta potekli še Mihi Zupanu in Marku Maraviću , a sta oba za trenerja Zdovca še zanimiva in bodo tako skušali z njima pogodbi podaljšati. Z vsemi ostalimi, ki so na klub še pogodbeno vezani, pa se bo vodstvo pogovorilo v naslednjih dneh, saj se jim bo ponudila sprememba pogodbe. Kdor ne bo pristal na zmanjšanje honorarja, bo s klubom lahko sporazumno prekinil pogodbo. "Upam, da bomo obdržali Ožbolta. Po prvih kontaktih sodeč je zainteresiran, da ostane v klubu. Za zdaj se nam še ne mudi, saj se na trgu nič ne dogaja in ni panike. Z nekaterimi igralci še imamo pogodbe, z nekaterimi se bomo skušali dogovoriti za znižanje pogodb. Najprej bom počakal na rezultat teh pogovorov," je dejal Zdovc.

 

Žreb Evrolige 8. julija

S kom se bo Union Olimpija soočila v prihodnji sezoni Evrolige, bo jasno 8. julija, ko bo v Barceloni žreb.

Olimpija za pravkar končano sezono še ni uspela zbrati 20 odstotkov od skupno 2,5 milijona proračuna za prvo ekipo. Do igralcev so poravnali 70 odstotkov obveznosti. Mitič je spregovoril tudi o starih dolgovih, ki so jih v ljubljanskem klubu sklenili sanirati v daljšem obdobju, tako da bi vsako leto za to namenili milijon evrov. "Pred sezono smo imeli teh starih dolgov za dva milijona in pol evrov. Približno milijon smo sanirali, nabrali pa smo si nekaj novih, tako da smo približno na istem." Za prihodnjo sezono so že sklenili za dva milijona evrov pokroviteljskih pogodb, kar je polovica od želene vsote (štiri milijone si želijo za delovanje celotnega kluba, ne le prve ekipe).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.